Ο Σεφ, είναι ικανός να διοικήσει και να διευθύνει το προσωπικό της κουζίνας, να οργανώσει την παρασκευή εδεσμάτων, να εκπονήσει διάφορα menu και να έχει τον συντονισμό των προμηθειών, τον ποιοτικό έλεγχο και τη σωστή διατήρηση των πρώτων υλών, την επίβλεψη της υγιεινής και της ασφάλειας μέσα στους χώρους της κουζίνας.
Το πρώτο βήμα για την επαγγελματική σου αποκατάσταση ξεκινά με την Πρακτική σου Άσκηση, καθώς το ΙΕΚ «ΔΗΜΗΤΡΑ» σου εξασφαλίζει αμειβόμενη Πρακτική Άσκηση στους μεγαλύτερους ξενοδοχειακούς ομίλους (Όμιλος Ατλάντικα, ΙKOS Resort, Grecotel, Robinson Club) και σε 5άστερα ξενοδοχεία όλης της χώρας.
Στη συνέχεια ως απόφοιτος αυτής της ειδικότητας με τις γνώσεις που θα αποκτήσεις θα είσαι ικανός να απασχοληθείς στη τουριστική επισιτιστική βιομηχανία (σε ξενοδοχειακές και επισιτιστικές επιχειρήσεις κ.α) όπως:
- Επισιτιστικές μονάδες (εστιατόρια, μπαρ, εταιρείες catering)
- Κουζίνες σε ξενοδοχειακές μονάδες, boutique hotels, casino
- Κρουαζιερόπλοια, ποταμόπλοια και πολυτελή yachts
- Σαλέ σε Χιονοδρομικά κέντρα, campings
- Δημόσια και ιδιωτικά νοσηλευτικά και εκπαιδευτικά ιδρύματα
- Τουριστική εκπαίδευση
- Προσωπικές επιχειρήσεις ως ιδιοκτήτης / ελεύθερος επαγγελματίας