ΣΗΜΕΙΑ
ΥΠΕΡΟΧΗΣ
ποιοι είμαστε
Εδώ και 30 χρόνια υποδεχόμαστε τα όνειρά σας και τα κάνουμε πραγματικότητα..
Ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός «ΔΗΜΗΤΡΑ» με περισσότερα από 30 χρόνια παρουσίας στην εκπαίδευση και την επαγγελματική κατάρτιση, επενδύει στο μέλλον και στον άνθρωπο.

Σκοπός μας με την λειτουργία του ΙΕΚ «ΔΗΜΗΤΡΑ», είναι η προσφορά καινοτόμων εκπαιδευτικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών μέσω των οποίων οι σπουδαστές μας μπορούν να προσεγγίσουν τη μάθηση με θετική διάθεση, υιοθετώντας ένα νέο προσανατολισμό στο μέλλον. Στόχος μας η άρτια επαγγελματική τους εκπαίδευση και η δημιουργία αυριανών επαγγελματιών με διεθνείς όρους και πρότυπα!

Ο εκπαιδευτικός οργανισμός «ΔΗΜΗΤΡΑ» είναι πιστοποιημένος από τον φορέα TUV AUSTRIA με το Σύστημα Διασφάλισης Ποιότητας το οποίο εφαρμόζει σύμφωνα με το Διεθνές Πρότυπο EN ISO 9001:2015.

10 λόγοι για να μας επιλέξετε!

01 - Γιατί εδώ και 30 χρόνια υποδεχόμαστε τα όνειρά σου και τα κάνουμε πραγματικότητα

Με άξονα την καινοτομία και την ποιότητα δημιουργούμε τους αυριανούς επαγγελματίες με διεθνείς όρους και πρότυπα!

02 -Γιατί εκπαιδεύεσαι σε πραγματικές συνθήκες εργασίας

Στις σύγχρονες και άρτια εξοπλισμένες εγκαταστάσεις μας, προσφέρουμε σπουδές σε απόλυτα προσομοιωμένο επιχειρησιακό περιβάλλον εξασφαλίζοντας την άρτια εκπαίδευση των σπουδαστών μας!

03 - Γιατί εδώ διδάσκουν κορυφαίοι και καταξιωμένοι επαγγελματίες

Κορυφαίοι εκπαιδευτές και καταξιωμένοι επαγγελματίες του χώρου, εγγυώνται ότι οι σπουδαστές μας μαθαίνουν όλα τα μυστικά του επαγγέλματος που σπουδάζουν. Γιατί η γνώση δίνει δύναμη!

04 - Γιατί σου αρέσει να επικοινωνείς

Η επιτυχία όπως και η επικοινωνία χρειάζονται στρατηγική, σωστό σχεδιασμό και κατάλληλη προετοιμασία!

05 - Γιατί μαζί σχεδιάζουμε το μέλλον σου

Οι απόφοιτοί μας έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν τόσο το κρατικό δίπλωμα επαγγελματικής κατάρτισης (ΕΟΠΠΕΠ) όσο και τη Βρετανική πιστοποίηση TQUK, ισοδύναμου επιπέδου 6, Advanced Professional Diploma αλλά και ισοδύναμου επιπέδου 7, Postgraduate Diploma και να γίνουν περιζήτητοι στην αγορά εργασίας! “Το μέλλον ανήκει σε αυτούς που το προετοιμάζουν” (Μάλκομ x)

06 - Γιατί με το επάγγελμα σου θέλεις να προσφέρεις

Γιατί έχεις επιλέξει να κάνεις το χόμπυ σου επάγγελμα. “Διάλεξε μια δουλειά που σ’ αρέσει και δε θα χρειαστεί να δουλέψεις ούτε μια μέρα στη ζωή σου” (Κομφούκιος)

07 - Γιατί σου εξασφαλίζουμε αμειβόμενη πρακτική άσκηση σε κορυφαίες επιχειρήσεις

Το ΙΕΚ «ΔΗΜΗΤΡΑ» σου εξασφαλίζει αμειβόμενη Πρακτική Άσκηση στους μεγαλύτερους ξενοδοχειακούς ομίλους (Όμιλος Ατλάντικα, ΙKOS Resort, Grecotel, Robinson Club) και σε 5άστερα ξενοδοχεία όλης της χώρας και όχι μόνο!

08 - Γιατί εδώ σπουδάζεις το επάγγελμά σου

Σπουδές που συναντούν την εποχή! Στο ΙΕΚ «ΔΗΜΗΤΡΑ» μπορείς να επιλέξεις την ειδικότητα που σου ταιριάζει και να σπουδάσεις το επάγγελμά σου εξασφαλίζοντας το μέλλον σου!

09 - Γιατί είμαστε συνεχώς δίπλα σου

Είμαστε δίπλα σας, μοιραζόμαστε το όραμά σας, συμμετέχουμε σε αυτό και το υποστηρίζουμε… γιατί… “Αν κάτι μπορείς να το ονειρευτείς τότε μπορείς και να το πραγματοποιήσεις” (Walt Disney)

10 - Γιατί εδώ το ζούμε!

Γιατί το να το ζεις.. είναι πάντα καλύτερο από το να το σκέφτεσαι!
παροχές
Η πολιτική των παροχών του ΙΕΚ «ΔΗΜΗΤΡΑ» αφορούν Εκπαιδευτικές και Συμβουλευτικές υπηρεσίες, οι οποίες υποστηρίζουν την εκπαιδευτική διαδικασία κατά την διάρκεια των σπουδών και διευκολύνουν την πρόσβαση των αποφοίτων μας στην αγορά εργασίας.

 • Αφθονία και ποικιλία σε πρώτες ύλες και αναλώσιμα εργαστηρίων καθ’ όλη τη διάρκεια των σπουδών.
 • Πρόσβαση στη πλατφόρμα τηλεκατάρτισης, μέσω της οποίας οι σπουδαστές και εκπαιδευτές μπορούν να συνδεθούν από οποιαδήποτε συσκευή που έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο (desktop, laptop, tablet, smartphone) και να συμμετέχουν σε μια εικονική τάξη (e-class) στο πλαίσιο της εκπαίδευσης από απόσταση.
 • Εκπαιδευτικές σημειώσεις για όλα τα μαθήματα σε ηλεκτρονική μορφή.
 • Έκπτωση 30% στα Προγράμματα εξειδίκευσης – μετεκπαίδευσης και σε σεμινάρια εξειδίκευσης.
 • Μαθήματα Αγγλικών και Η/Υ που οδηγούν σε πιστοποίηση.
 • Συμμετοχή σε δύο (2) Σεμινάρια εξειδίκευσης / έτος.
 • Λογαριασμός Microsoft Office 365 account και εγκατάσταση της νεότερης έκδοσης του Microsoft Office 365 Pro Plus σε πέντε (5) προσωπικές σου συσκευές (laptop, tablet, mobile, desktop κ.λπ.).
 • Συμβουλευτική Επαγγελματικού προσανατολισμού (εξατομικευμένη συμβουλευτική σύνταξης βιογραφικού σημειώματος, συστατικής επιστολής και αντιμετώπισης της προσωπικής συνέντευξης).

Διπλώματα-Πιστοποιήσεις
Το ΙΕΚ «ΔΗΜΗΤΡΑ» είναι αδειοδοτημένο από το Υπουργείο Παιδείας και λειτουργεί σε ΛΑΡΙΣΑ (Αρ. Αδ. 2607/12/03/2014 – ΦΕΚ 817/Β’/02-04-2014) και ΒΟΛΟ (Αρ. Επικ. 180008/Κ1/26-10-2016 – ΦΕΚ 3597/Β’/04-11-2016), παρέχοντας:

 • Βεβαίωσης Επαγγελματικής Κατάρτισης (Β.Ε.Κ.)
  Η επιτυχής ολοκλήρωση των σπουδών στο ΙΕΚ «ΔΗΜΗΤΡΑ» (5 εξάμηνα), οδηγεί στην απόκτηση της Βεβαίωσης Επαγγελματικής Κατάρτισης (Β.Ε.Κ.) η οποία επικυρώνεται από το Υπουργείο Παιδείας.
 • Κρατικό Δίπλωμα
  Οι απόφοιτοι έχουν την δυνατότητα να αποκτήσουν το Κρατικό Δίπλωμα Επαγγελματικής Κατάρτισης μετά από εξετάσεις Πιστοποίησης στον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π . Το δίπλωμα είναι αναγνωρισμένο τόσο στην Ελλάδα όσο και στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Π.Δ. 231/ 29-7-98, με το οποίο ενσωματώθηκε στο ελληνικό δίκαιο η οδηγία 92/51/ΕΟΚ) ως Δίπλωμα Επαγγελματικής Ειδικότητας, Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, επιπέδου 5 (παρ. 1 του άρθρου 25 του ν. 4186/2013 (Α΄ 193), όπως τροποποιήθηκε από το ν. 4283/2014, σύμφωνα με το ΦΕΚ 189, άρθρο 12).
  Σύμφωνα με το Π.Δ. 44 ΦΕΚ 63 (9/3/05) το Δίπλωμα Επαγγελματικής Κατάρτισης αποτελεί επιπλέον προσόν για διορισμό σε θέσεις φορέων του δημόσιου τομέα και μέσω προκηρύξεων ΑΣΕΠ.
 • Βρετανική Πιστοποίηση TQUK
  Η Διεθνής Πιστοποίηση TQUK (Training Qualifications UK), απογειώνει το βιογραφικό και την καριέρα κάθε σπουδαστή. Ανοίγει το δρόμο τόσο για εργασία όσο και για τη συνέχιση των σπουδών του στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο, αφού με το πέρας των σπουδών τους οι σπουδαστές λαμβάνουν εκτός από το Ελληνικό και Βρετανικό δίπλωμα με παγκόσμια αναγνώριση στην ειδικότητά τους, ισοδύναμου επιπέδου 6 Advanced Professional Diploma – Level 6 equivalent.
  Μέσα από ένα 3ο έτος σπουδών (μετά τη λήψη του πτυχίου του ΙΕΚ) οι απόφοιτοι του ΙΕΚ έχουν τη δυνατότητα να λάβουν και δίπλωμα ισοδύναμου επιπέδου 7 Postgraduate Diploma – Level 7 equivalent.

Με την ολοκλήρωση των σπουδών σου μπορείς:

 • Να κατέχεις δύο (2) ισχυρά διπλώματα στην ειδικότητά σου, ένα Ελληνικό (αυτό του ΙΕΚ) και ένα διεθνώς αναγνωρισμένο Βρετανικό (TQUK), τα οποία κάνουν σημαντική διαφορά στο βιογραφικό σου!
 • Να συνεχίσεις τις σπουδές σου σε πανεπιστήμια της Μ. Βρετανίας ή σε παραρτήματά τους στην Ελλάδα, για την απόκτηση Bachelor στην ειδικότητά σου!