Τουρισμός &
Εστίαση
Η κατεύθυνση σπουδών στον Τουρισμό και  την Εστίαση συνδυάζει τις προσφερόμενες υπηρεσίες υποδοχής και φιλοξενίας με τις γαστρονομικές απολαύσεις, στον δυναμικότερο κλάδο της χώρας, αυτόν του τουρισμού, ο οποίος αποτελεί την βαριά βιομηχανία της ελληνικής οικονομίας.

Απαντώντας στις προκλήσεις της εποχής το ΙΕΚ «ΔΗΜΗΤΡΑ» δημιούργησε την “ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ”, ένα πλήρως «προσομοιωμένο» περιβάλλον ξενοδοχείου με εργαστήρια υποδοχής (reception), οροφοκομίας και εστίασης καθώς και υπερσύγχρονα εργαστήρια Μαγειρικής / Αρτοποιίας-Ζαχαροπλαστικής. Μέσα σε αυτό το περιβάλλον προσφέρονται σπουδές με υψηλή εξειδίκευση στον Τουρισμό και την Γαστρονομία σε πραγματικές συνθήκες εργασίας από κορυφαίους επαγγελματίες (Executive Chef / Pastry Chef / Chef Boulanger / Στελέχη ξενοδοχειακών επιχειρήσεων), καταξιωμένους και πιστοποιημένους εκπαιδευτές.

Σπουδάζοντας στην “ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ” του ΙΕΚ «ΔΗΜΗΤΡΑ» έχεις:

  • Υψηλού επιπέδου, ποιοτική εκπαίδευση στο χώρο του τουρισμού και της εστίασης
  • Πρόσβαση σε κορυφαίους ξενοδοχειακούς ομίλους και τουριστικές επιχειρήσεις για την υλοποίηση της πρακτικής άσκησης.
  • Άμεση Επαγγελματική Αποκατάσταση με υψηλές αμοιβές

Για τα εμπλουτισμένα προγράμματα εκπαίδευσης και εξειδίκευσης που παρέχουμε καθώς και για την “ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ”, το ΙΕΚ «ΔΗΜΗΤΡΑ» βραβεύτηκε στα TOURISM AWARDS 2017 & 2020!