Τουριστική Ακαδημία Εν πλώ!

Την Κυριακή 8 Μαΐου 2022 η Τουριστική Ακαδημία του «ΙΕΚ Δήμητρα» φιλοξενήθηκε στο περίπτερο του Δήμου Βόλου στα πλαίσια του Φεστιβάλ Yachting Volos: Θαλάσσιος Τουρισμός και Γαστρονομία”, που πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι του Βόλου 5-8 Μαΐου 2022

Οι σπουδαστές μας είχαν την ευκαιρία να εξασκηθούν  στην παροχή τουριστικών υπηρεσιών καθοδηγούμενοι από τον εκπαιδευτή τους κο Κανδήλα Γεώργιο και προσέφεραν στους παρευρισκόμενους καλό τσίπουρο, μους ταραμά με τσίρο πολίτικο και μαντί γαρίδα σαγανάκι με την βοήθεια και την υποστήριξη των Executive Chefs της σχολής Γρηγόρη Χέλμη και Νίκωνα Aντωναράκο. Ραβανί με ούζο και κρέμα λευκής σοκολάτας με ελαιόλαδο, κρέμα βανίλιας με κόκκινα φρούτα, σοκολάτα bitter και κουλουράκια βανίλιας απόλαυσαν όλοι όσοι βρέθηκαν στο λιμάνι του Βόλου από το τμήμα Ζαχαροπλαστικής του «ΙΕΚ ΔΗΜΗΤΡΑ» υπό την καθοδήγηση του Pastry Chef Πατσή Χρήστου.

Η συγκεκριμένη παρουσία βοήθησε σημαντικά τους σπουδαστές να αλληλοεπιδράσουν με το κοινό και να αναδείξουν την ομορφιά της ενασχόλησης με τη γαστρονομία. Επιπλέον ήρθαν σε επαφή με έναν ιδιαίτερο τρόπο τουρισμού, που μπορεί να πραγματοποιηθεί με το Yachting σε όλη τη πανέμορφη Ελλάδα με σεβασμό στο περιβάλλον, στον πολιτισμό και στις τοπικές κοινωνίες αναδεικνύοντας παράλληλα την τοπική γαστρονομία και κουλτούρα της κάθε περιοχής .

Το «ΙΕΚ ΔΗΜΗΤΡΑ» στηρίζει με την συμμετοχή του τέτοιες πρωτοβουλίες καθώς παρέχει στους σπουδαστές της Τουριστικής Ακαδημίας εξειδικευμένα και καινοτόμα εκπαιδευτικά προγράμματα με σκοπό την ανάδειξη νέων προοπτικών σταδιοδρομίας.

Eυχαριστούμε θερμά το Δήμο Βόλου για τη φιλοξενία και την αντιδήμαρχο τουρισμού κα Μποτού Τοκαλή Γεωργία!