Ο τομέας της Υγείας παραμένει κλάδος με ζήτηση, καθώς η γήρανση του πληθυσμού, αλλά και η αύξηση του προσδόκιμου ζωής ενδεχομένως να φέρουν αύξηση της απασχόλησης στον κλάδο. Μελέτες κάνουν λόγο για δημιουργία 2 εκατομμυρίων θέσεων εργασίας πανευρωπαϊκά τα επόμενα χρόνια. Η γήρανση του πληθυσμού και η αύξηση του προσδόκιμου ζωής οδηγούν τους ερευνητές στο συμπέρασμα ότι η αύξηση της απασχόλησης στον κλάδο θα διατηρηθεί. Πρόβλεψη κάνει λόγο για δημιουργία δύο εκατομμυρίων θέσεων εργασίας πανευρωπαϊκά, με πρόσθετο επιχείρημα ότι και ο κλάδος της υγείας είναι εντάσεως εργασίας.

Στην Ελλάδα, τουλάχιστον σε μεσο-βραχυπρόθεσμο ορίζοντα, χαρακτηρίζεται από έντονη αβεβαιότητα, καθώς ο μεγαλύτερος «εργοδότης», το Δημόσιο, έπαψε λόγω κρίσης να απορροφά ιατρούς και νοσηλευτές αμέσως μετά την αποφοίτησή τους, τουλάχιστον με το ρυθμό που συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια. Αυτό οδήγησε αρκετούς γιατρούς και νοσηλευτές στο να αναζητήσουν δουλειά στο εξωτερικό. 

Παρ’ όλα αυτά, τα στατιστικά δείχνουν ότι ένας εργοδότης του χώρου δέχεται 20% λιγότερα βιογραφικά από ό,τι ισχύει για μια μέση θέση εργασίας στην Ελλάδα. Όσον αφορά τις προβλέψεις, καταλήγουν ότι το επικρατέστερο σενάριο είναι ο κλάδος να γνωρίζει αύξηση, ωθούμενος από τους δημογραφικούς και κοινωνικούς παράγοντες αλλά και την επιταχυνόμενη χρήση της τεχνολογίας. Ώθηση μπορεί να υπάρξει και από τον ιατρικό τουρισμό.

 

Βοηθός εργοθεραπείας & Φυσικοθεραπείας

Βοηθός Νοσηλευτικής Ατόμων με Ειδικές – Ψυχικές Παθήσεις

Βοηθός Νοσηλευτικής Γενικής Νοσηλείας

Βοηθός Νοσηλευτικής Μαιευτικής

Βοηθός Νσοηλευτικής Χειρουργείου

Βοηθός Φαρμακείου

Ιατρικών Βιολογικών και Βιοχημικών Εργαστηρίων

Στέλεχος Διατροφής & Διαιτολογίας

Στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας στον τομέα της Υγείας (Διοίκηση Μονάδων Υγείας)

Αφήστε μια απάντηση