O Εκπαιδευτικός Οργανισμός «ΔΗΜΗΤΡΑ» ιδρύθηκε το 1989, με στόχο την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού της Ελληνικής περιφέρειας. Σήμερα με έδρα στη Λάρισα, με παραρτήματα στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στα Τρίκαλα και στο Βόλο, αλλά και μέσω συνεργασιών που έχουμε αναπτύξει με άλλα Κέντρα Δια βίου Μάθησης (1 & 2), αλλά και τις μεγαλύτερες Συμβουλευτικές εταιρίες του χώρου, είμαστε σε θέση να καλύπτουμε με τις υπηρεσίες μας ολόκληρη την Ελληνική Επικράτεια.

Με 30 χρόνια παρουσίας στο χώρο της επαγγελματικής κατάρτισης και των συμβουλευτικών υπηρεσιών σχεδιάζει, αναπτύσσει και υλοποιεί ποικιλία δράσεων και πρωτοβουλιών σε Εθνικό και διεθνές επίπεδο. Παράλληλα, με την υιοθέτηση σύγχρονων μεθόδων εκπαίδευσης και προσαρμογή στα νέα εκπαιδευτικά και εργασιακά περιβάλλοντα καλλιέργησε ένα «θετικό προσανατολισμό στο μέλλον» με έμφαση στην καλλιέργεια των ικανοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού και του επιχειρείν.

Κατανοώντας τις ανάγκες της μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και μετά από εξειδικευμένες έρευνες αγοράς που πραγματοποίησε, διέκρινε την έλλειψη ποιοτικών δομών και προχώρησε σε μια σημαντική επένδυση στο κλάδο των ΙΕΚ στη Λάρισα και στο Βόλο. Στόχος είναι η εκπαίδευση και η ομαλή ένταξη των νέων στην αγορά εργασίας μέσα από τα δομημένα και σύγχρονα προγράμματα σπουδών του ΙΕΚ «ΔΗΜΗΤΡΑ», προσφέροντας σύγχρονες σπουδές σε ειδικότητες με ήδη υπάρχουσα ζήτηση, καλύπτοντας παράλληλα και αναπτυσσόμενους τομείς για την πλήρη επαγγελματική αποκατάσταση των σπουδαστών.

 

Η Φιλοσοφία μας

Η φιλοσοφία του ΙΕΚ «ΔΗΜΗΤΡΑ» βασίζεται στην παροχή ενός πακέτου εκπαιδευτικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών, σύμφωνα με διεθνή πρότυπα, με σκοπό οι σπουδαστές να αποκτήσουν σύγχρονες δεξιότητες και προσόντα που τους καθιστούν ανταγωνιστικούς στην αγορά εργασίας.

Λαμβάνοντας υπόψη την υφιστάμενη κατάσταση της αγοράς εργασίας και έχοντας επαφή με τον παλμό των εξελίξεων των επιχειρήσεων της περιοχής, αξιοποιεί τις πιο καινοτόμες και ποιοτικές προσεγγίσεις της εκπαιδευτικής πολιτικής και υποστηρίζει τους σπουδαστές προκειμένου:

  • Να ανακαλύψουν τη δυναμική των επιλογών τους
  • Να γίνουν πολίτες με γνώση και επαγγελματίες με προσόντα
  • Να αναζητήσουν τις σωστές διαδρομές καριέρας
  • Να γίνουν οι κυρίαρχοι του παιχνιδιού της αγοράς εργασίας

 

Ο Στόχος μας

Βασικό μέλημα του ΙΕΚ «ΔΗΜΗΤΡΑ» είναι να διαπλάσει προσωπικότητες και μέσα από τις παροχές που προσφέρει να δώσει στους σπουδαστές του το ανταγωνιστικό εκείνο πλεονέκτημα που χρειάζεται η αγορά εργασίας. Για το λόγο αυτό έχει αναπτύξει μια σειρά εργαλείων και μεθοδολογιών ώστε οι σπουδές να αποτελούν «διαβατήριο στην απασχόληση» για τους αποφοίτους του.
Έτσι λοιπόν παρέχει:

  • Αναγνωρισμένες σπουδές που οδηγούν σε κρατικό πτυχίο με ευρωπαϊκή ισχύ σε τομείς που έχουν μεγάλη ζήτηση στην αγορά εργασίας και δυνατότητες επαγγελματικής αποκατάστασης σε Ελλάδα και Εξωτερικό.
  • Ενισχυτική διδασκαλία με την χρήση e-learning και σεμινάρια ειδίκευσης.
  • Δωρεάν μαθήματα Η/Υ και αγγλικών που οδηγούν σε αναγνωρίσιμη πιστοποίηση
  • Διασύνδεση με ευρωπαϊκά προγράμματα
  • Πρακτική άσκηση στις μεγαλύτερες επιχειρήσεις της Θεσσαλίας και της Ελλάδας

Με αυτόν τον τρόπο, στοχεύει να καλύψει τις προσδοκίες των νέων που θέλουν να σπουδάσουν σε ειδικότητες αιχμής με υπάρχουσα ζήτηση, χωρίς να απομακρυνθούν από τον τόπο τους, αποκτώντας παράλληλα όλα τα εφόδια για να εξασφαλίσουν εργασία ακόμη και κατά τη διάρκεια των σπουδών τους.

 

Γιατί να μας επιλέξετε:

[grid]

[column size=”6-6″]

[block_number]1[/block_number]Είμαστε ο πρώτος ιδιωτικός φορέας επαγγελματικής κατάρτισης στην Ελλάδα (έτος ίδρυσης 1987), με την μεγαλύτερη βαθμολογία στην αξιολόγηση από τον ΕΟΠΠΕΠ (90,63).

 

[block_number]2[/block_number]Αξιοποιούμε και εφαρμόζουμε τη διεθνή εμπειρία και τεχνογνωσία στα εκπαιδευτικά προγράμματα την οποία ανανεώνουμε διαρκώς μέσω της ανάπτυξης διακρατικών συνεργασιών και της συμμετοχής μας σε ευρωπαϊκά έργα.

 

[block_number]3[/block_number]Συνεργαζόμαστε με 3.000 και πλέον δυναμικές επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα, οι οποίες προσφέρουν περισσότερες από 5.000 θέσεις απασχόλησης.

 

[block_number]4[/block_number]Υποστηρίζουμε την νεοφυή επιχειρηματικότητα από το 1999 με την δημιουργία και λειτουργία των πρώτων Θυρίδων Νεανικής Επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα. 

[/column]

[/grid]

 

 

Αφήστε μια απάντηση