Σύμφωνα με έρευνες, πολλοί άνθρωποι ταλαιπωρούνται από κάποιο πρόβλημα στα πόδια. Πόσες φορές δεν βάλατε ένα παπούτσι που σας «χτύπησε», πόσες φορές δεν παραπονεθήκατε για τους κάλους στα μικρά δάχτυλα των ποδιών σας

και δεν νιώσατε την ανάγκη να αφεθείτε στα χέρια ενός ειδικού;

Η Ποδολογία αποτελεί την ειδικότητα εκείνη που ασχολείται με τις παθήσεις και την περιποίηση των κάτω άκρων, θεραπεύοντας κάλους, ραγάδες, υπερκερατώσεις, μυκητιάσεις, σκληροδερμία κ.ά. με σκοπό την άμεση και αποτελεσματική τους ανακούφιση. Πέρα όμως από την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων, οι ποδολόγοι διαθέτουν τις κατάλληλες γνώσεις για να διαπιστώσουν παθολογικές αλλαγές οι οποίες απαιτούν ιατρική αντιμετώπιση. Έτσι, λειτουργούν ως σύνδεσμος μεταξύ ασθενούς, γιατρού, κατασκευαστές ορθωτικών πάτων και φυσιοθεραπευτών.

Επιπλέον, μπορεί ο ειδικός να συμβουλεύσει προληπτικά για την υγεία των ποδιών αλλά και την επιλογή σωστών παπουτσιών διότι τα κάτω άκρα μας καταπονούνται καθημερινά από την ορθοστασία, τα στενά παπούτσια, την κούραση, αλλά και από την αθλητική δραστηριότητα. Η έγκυρη, σωστή και καθημερινή περιποίησή τους μπορεί να μας σώσει από πολλά προβλήματα!

Σπουδάζοντας επομένως στην ειδικότητα «Ειδικός Αισθητικός Ποδολογίας – Καλλωπισμού Νυχιών Και Ονυχοπλαστικής» του ΙΕΚ ΔΗΜΗΤΡΑ θα αποκομίσεις τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες σχετικά με την αντιμετώπιση, θεραπεία, φροντίδα αλλά και καλλωπισμό των κάτω άκρων!

Αφήστε μια απάντηση