Η Ελλάδα αποτελεί και φέτος τον δημοφιλέστερο τουριστικό προορισμό για τους Ευρωπαίους. Τα παραδοσιακά νησιά διακοπών Κρήτη, Κέρκυρα, Ρόδος, Σκιάθος όπως επίσης η Κάρπαθος, η Σαντορίνη και η Μύκονος, παρουσιάζουν αύξηση σε σχέση με πέρυσι. Οι τουρίστες φαίνεται ότι γοητεύονται από τη φυσική ομορφιά του τοπίου τους που παραμένει παρθένο, από το κλίμα, από τα εδέσματα και φυσικά από την ελληνική φιλοξενία προσφέροντας μία εμπειρία που μένει αξέχαστη.

 

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), οι αφίξεις τουριστών αναμένεται να φθάσουν τα 27,5 εκατομμύρια το 2016, έναντι 23,6 εκατ. το 2015 και οι αντίστοιχες εισπράξεις να ανέλθουν τα 15 δισ. Ευρώ από 14,2 δισ. Ευρώ το 2015. Σε αυτό συνέβαλαν και οι απευθείας πτήσεις μεγάλων πόλεων του εξωτερικού προς τα ελληνικά νησιά. Υπάρχει η αισιοδοξία ότι η άνοδος αυτή θα συνεχιστεί και για το επόμενο διάστημα!

Είναι γεγονός ότι ο Τουρισμός αποτελεί ένα παγκόσμιο φαινόμενο που μπορεί να επηρεάσει σχεδόν όλους τους τομείς μιας χώρας. Επομένως, μία αύξηση των τουριστικών αφίξεων συνεπάγεται αμέσως και αύξηση της απασχόλης σε σχετικά με τον κλάδο επαγγέλματα, π.χ. Μαγείρων, Ζαχαροπλαστών, Αρτοποιών, Στελεχών Τουριστικών Μονάδων κ.ά. κάνοντας τις τουριστικές υπηρεσίες  που προσφέρονται να είναι υψηλού επιπέδου και εξειδικευμένες με σκοπό την κάλυψη των αναγκών τους.

Αφήστε μια απάντηση