Η συνεχώς αυξανόμενη τάση των νέων προς τον αθλητισμό, από την σχολική ηλικία είναι ένα φαινόμενο που έχει παρατηρηθεί έντονα τα τελευταία χρόνια.

Η διαπαιδάγωγηση μέσα από την άθληση είναι μια πολύ σημαντική διαδικασία στην οποία πρωταρχικό ρόλο παίζει ο προπονητής  και διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο για την πορεία ενός ανθρώπου.Προπονητής είναι αυτός πού δίνει οδηγίες, καθοδηγεί τους ασκούμενους στον αγωνιστικό, σχολικό ή μαζικό αθλητισμό.

Ο ρόλος του προπονητή είναι πολύ σοβαρός και κρύβει πολλές δυσκολίες, διότι έχει να κάνει με τον “παράγοντα” άνθρωπο, όπου τίποτα δεν είναι σταθερό και σίγουρο. Στόχος λοιπόν του προπονητή μέσω ενός σχεδιασμού προπόνησης είναι να βελτιώσει την αντοχή, δύναμη, ταχύτητα, κινητικότητα (ευκαμψία), συντονιστικές ικανότητες, τεχνική, τακτική, να καθοδηγεί (ρυθμίζει) την προπόνηση και αγώνες. Ένας προπονητής έχει την δυνατότητα να αποκατασταθεί επαγγελματικά σε διάφορους χώρους όπως σχολεία, συλλόγους, γυμναστήρια, ομοσπονδίες και οπουδήποτε συνδέεται άμεσα ή έμμεσα με τον αθλητισμό.

Καθημερινά η δραστηριότητα που μπορεί να αναπτύξει είναι πολύ μεγάλη καθώς μπορεί παράλληλα να εργάζεται σε διαφορετικό περιβάλλον (σχολείο, γυμναστήριο, σύλλογο), αθλήματα (ποδοσφαίρο, μπασκετ, στίβο) και πελατειακό κοινό (μαθήτες,εργαζόμενους, συνταξιούχους). Μπορεί να εξειδικευτεί στην προπονητική, αποκατάσταση τραυματισμών, απώλεια βάρους, μυική ενδυνάμωση, άτομα με ειδικές ανάγκες κ.α.

Ο μεγάλος αριθμός των ατόμων που γυμνάζονται αυξάνει συνεχώς την ζήτηση της αγοράς για προπονητές και δίνει έτσι την δυνατότητα για άμεση επαγγελματική αποκατάσταση σε πολλούς κλάδους δραστηριότητας. Το ΙΕΚ ΔΗΜΗΤΡΑ συνεργάζεται με τους πιο πετυχημένους προπονητές της αγοράς, χρόνια πρωταθλητές στα αθλήματα που συμμετέχουν, με ακαδημαικούς τίτλους σπουδών αναγνωρισμένου επιπέδου !

Μπες τώρα στην πιο δυνατή ομάδα ! Μια θέση σε περιμένει…

 

Προπονητική

Αθλητική Δημοσιογραφία

Αφήστε μια απάντηση