Την Δευτέρα, το ΙΕΚ ΔΗΜΗΤΡΑ εγκαινίασε τις νέες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του, εμβαδού 1.900τμ. στο Βόλο όπου παρευρέθηκαν και ξεναγήθηκαν εκατοντάδες επισκέπτες.

Σε χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Εκπαιδευτικού Οργανισμού ΔΗΜΗΤΡΑ κ. Νίκος Πιτσούλης, καλωσόρισε και ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους,

έκανε μια αναφορά στην πορεία του οργανισμού αυτά τα 30 χρόνια λειτουργίας του και στη συνέχεια έδωσε τον λόγο στον Διευθυντή του ΙΕΚ ΔΗΜΗΤΡΑ κ. Βασίλη Ζάρκο.

Ο κ. Ζάρκος στην ομιλία του μεταξύ άλλων έκανε αναφορά στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του ΙΕΚ ΔΗΜΗΤΡΑ, στα προγράμματα σπουδών και δήλωσε ότι η έμφαση στην λειτουργία του δίνεται στην απασχόληση των σπουδαστών μετά την ολοκλήρωση των σπουδών τους.

Στη συνέχεια, στο βήμα ανέβηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ΠΕ Μαγνησίας & Σποράδων κ. Βασίλης Χατζόπουλος, ο οποίος συνεχάρη το ΙΕΚ ΔΗΜΗΤΡΑ για την σημαντική επένδυση και ευχήθηκε καλή επιτυχία.

Κατόπιν, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας κ. Γεώργιος Ζαφείρης, έδωσε τα εύσημα για τις νέες εγκαταστάσεις και την σημαντικότητα λειτουργίας του ΙΕΚ ΔΗΜΗΤΡΑ στο Βόλο και μεταξύ άλλων δήλωσε ότι: «Το ζητούμενο για τις επιχειρήσεις του τόπου μας είναι η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας που μπορεί να έρθει μόνο όταν το εκπαιδευτικό σύστημα παράγει επαγγελματίες με μόρφωση και δεξιότητες. Για το λόγο αυτό συγχαίρω τον Εκπαιδευτικό Οργανισμό «ΔΗΜΗΤΡΑ» που εν μέσω οικονομικής κρίσης προχώρησε σε επενδύσεις και καινοτομίες που στόχο έχουν να δημιουργήσουν επαγγελματίες με υψηλό επίπεδο κατάρτισης και με τουριστική συνείδηση που μπορούν να συμπαρασύρουνε και τους υπόλοιπους τομείς προς την έξοδο από την κρίση.

Ο λόγος, στη συνέχεια, δόθηκε στον Γενικό Διευθυντή του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας κ. Σωκράτη Μητσιάδη ο οποίος δήλωσε μεταξύ άλλων ότι: «Απαντάμε στο πρόβλημα της έλλειψης ποιότητας εκπαίδευσης στα παραϊατρικά επαγγέλματα με την συνεργασία μας με το ΙΕΚ του Εκπαιδευτικού Οργανισμού «ΔΗΜΗΤΡΑ» και παρέχουμε τις υποδομές μας για την πραγματοποίηση των εργαστηριακών μαθημάτων και της πρακτικής άσκησης των σπουδαστών του στα επαγγέλματα Υγείας σε πραγματικές συνθήκες εργασίας. Συγχαίρουμε το ΙΕΚ ΔΗΜΗΤΡΑ για την ποιότητα που παρέχει όλα αυτά τα χρόνια στην εκπαίδευση.»

Στην συνέχεια, ανέβηκε στο βήμα ο διακεκριμένος δημοσιογράφος και σύμβουλος επικοινωνίας κ. Γρηγόρης Βαλιανάτος, ο οποίος τόνισε την ανάγκη λειτουργίας εκπαιδευτικών φορέων, όπως ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός ΔΗΜΗΤΡΑ, που είναι στοχευμένοι στην ποιότητα και την διασύνδεση με την αγορά εργασίας, και επίσης δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «Ο Βόλος και η ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας διαθέτει έντονο τουριστικό ενδιαφέρον και γαστρονομικές γνώσεις γι’ αυτό κάλεσε όλους να γίνουν από Μάγνητες….Μαγνήτες

Τέλος, τον κύκλο των ομιλιών έκλεισε ο ταλαντούχος ηθοποιός και σεφ κ. Μιχάλης Μανιάτης ο οποίος μίλησε για την διαπολιτισμική και διαχρονική σημασία της εκπαίδευσης σε όλους τους τομείς και την ανάπτυξη γαστρονομικού τουρισμού, ο οποίος θα βοηθήσει ως παράπλευρη απασχόληση (χόμπι) προκειμένου να έρθουμε πιο κοντά σε αρχέγονες γεύσεις και πρακτικές. Είναι αξιοσημείωτο ότι δήλωσε πως θα εγκατασταθεί στο Βόλο και θα παρέχει τις υπηρεσίες του ως εκπαιδευτής του ΙΕΚ ΔΗΜΗΤΡΑ, στον γαστρονομικό τουρισμό.

Τον λόγο πήρε ο ταλαντούχος ηθοποιός κ. Ιεροκλής Μιχαηλίδης ο οποίος με την ιδιαίτερη προσωπικότητα του, έδωσε ένα ξεχωριστό χρώμα στην βραδιά!

Στην εκδήλωση των εγκαινίων του ΙΕΚ ΔΗΜΗΤΡΑ στο Βόλο μεταξύ άλλων παρευρέθηκε ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος – Παράρτημα Θεσσαλίας κ. Γεώργιος Χρηστάκης, ο δημοσιογράφος κ. Δημήτρης Μαρέδης, ο κ. Σωτήρης Πολύζος Διευθυντής του τηλεοπτικού σταθμού TRT – Θεσσαλική ραδιοφωνία τηλεόραση καθώς και πλήθος άλλων τοπικών παραγόντων.

Υποτροφίες του ΙΕΚ ΔΗΜΗΤΡΑ στο Βόλο
Χθες, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης των εγκαινίων, ανακοινώθηκαν 5 υποτροφίες από το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, σε σπουδαστές του ΙΕΚ ΔΗΜΗΤΡΑ, για το ακαδημαϊκό έτος 2016-17, στις ειδικότητες: Νοσηλευτική, Χειρουργική, Μαιευτική, Διατροφολογία, Βοηθός Φαρμακείου.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, ανακοίνωσε 3 υποτροφίες για σπουδές στο ΙΕΚ ΔΗΜΗΤΡΑ στις ειδικότητες: Μαγειρική τέχνη, Στέλεχος Τουριστικών μονάδων και Αρτοποιία – Ζαχαροπλαστική για το ακαδημαϊκό έτος 2016-17.

Ενώ παράλληλα, ανακοινώθηκαν και 3 υποτροφίες από το Επιμελητήριο Μαγνησίας, σε υποψήφιους σπουδαστές οικογενειών που είναι μέλη του Επιμελητηρίου, στις ειδικότητες: Αισθητική, Διατροφή & Διαιτολογία, Ζαχαροπλαστική, Κομμωτική, Μαγειρική, Σχεδιαστή Μόδα και Security.

Οι οχτώ (8) τομείς σπουδών του ΙΕΚ ΔΗΜΗΤΡΑ του Βόλου

  • Οικονομία & Διοίκηση,
  • Υπηρεσίες & Μ.Μ.Ε,
  • Πληροφορική & Εφαρμοσμένες Τέχνες,
  • Υγείας,
  • Παιδαγωγικά & Αθλητισμός,
  • Αγροτικά & Τεχνικά Επαγγέλματα,
  • Τουρισμός & Εστίαση και
  • Μόδα & Ομορφιά.

 

{gallery}article-images/iek/2016-10-13{/gallery}

Αφήστε μια απάντηση