Έντονο ήταν το ενδιαφέρον σπουδαστών, σπουδαστριών και κατ’ επέκταση μελλοντικών επαγγελματιών για την Ημέρα Καριέρας

που πραγματοποίησε το ICBS Business School Λάρισας σε συνεργασία με σημαντικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης οι εκπρόσωποι των εταιρειών είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν στους υποψήφιους παρουσιάζοντας τη δυναμική των επιχειρήσεών τους αλλά και το «μοντέλο» του υποψηφίου που αναζητούν, ενώ μετά το πέρας των παρουσιάσεων προχώρησαν σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις με τους ενδιαφερόμενους.

Η υπεύθυνη σπουδών του ICBS κ. Μαριάνθη Κατσίκα τόνισε τη σημασία της διασύνδεσης της ακαδημαϊκής κατάρτισης με την αγορά εργασίας ενώ ανακοίνωσε την έναρξη της συνεργασίας του ICBS με το ΙΕΚ ΔΗΜΗΤΡΑ, έναν επίσης σημαντικό εκπαιδευτικό οργανισμό της πόλης. Το πρώτο επίπεδο της συνεργασίας, όπως σημείωσε η κ. Κατσίκα, θα αφορά στην απόκτηση αναγνωρισμένου πιστοποιητικού χρήσης Η/Υ, ενώ σύντομα θα επεκταθεί και σε άλλους τομείς ενώ σημείωσε χαρακτηριστικά ότι το ICBS θέλει να είναι αρωγός των αποφοίτων του, και όχι μόνο, στην προσπάθεια αναζήτησης και εύρεσης εργασίας. Με τη σειρά του ο κ. Βασίλης Ζάρκος διευθυντής σπουδών του ΙΕΚ ΔΗΜΗΤΡΑ τόνισε ότι η συγκεκριμένη εκδήλωση αποτελεί μια κορυφαία πρωτοβουλία προκειμένου να ενημερωθούν απόφοιτοι και σπουδαστές για τις δυνατότητες απασχόλησης. «Είναι ευτυχές που οι επιχειρήσεις της Λάρισας και της Θεσσαλίας είναι πάντα κοντά μας στην προσπάθειά μας να στηρίξουμε τους νέους που θέλουν να ενταχθούν δυναμικά σε μια ανταγωνιστική πραγματικότητα».

Αφήστε μια απάντηση