Χθες, το ΙΕΚ ΔΗΜΗΤΡΑ άνοιξε τις πόρτες του, ενόψει της έναρξης ακαδημαϊκού έτους 2016 – 2017, όπου πλήθος κόσμου έσπευσε να δει από κοντά τις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του, να γνωρίζει το εκπαιδευτικό προσωπικό του και να ενημερωθεί για τα πρόγραμμα σπουδών του.
Οι επισκέπτες, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μια μοναδική εμπειρία περιποίησης και ομορφιάς από τους έμπειρους εκπαιδευτές αισθητικής, κομμωτικής και ονυχοπλαστικής, να κατασκευάσουν ένα παιχνίδι για κινητό Android με την βοήθεια των εκπαιδευτών της πληροφορικής,

να δοκιμάσουν τις δημιουργίες από τους εκπαιδευτές μας και διακεκριμένους Σεφ και Bartender, καθώς και πολλές άλλες δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν καθ’ όλη την διάρκεια της εκδήλωσης.
Πραγματοποιήθηκαν κεντρικές ομιλίες στις 8:00 μ.μ. όπου πρώτος τον λόγο πήρε ο Πρόεδρος του Εκπαιδευτικού Οργανισμού ΔΗΜΗΤΡΑ κ. Νίκος Πιτσούλης ο οποίος αφού καλωσόρισε και ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους, έκανε μια αναφορά στην πορεία του οργανισμού αυτά τα 30 χρόνια λειτουργίας του και στη συνέχεια έδωσε τον λόγο στον Διευθυντή του ΙΕΚ ΔΗΜΗΤΡΑ κ. Βασίλη Ζάρκο. Ο κ. Ζάρκος στην ομιλία του μεταξύ άλλων έκανε αναφορά στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του ΙΕΚ ΔΗΜΗΤΡΑ, στα προγράμματα σπουδών και δήλωσε ότι η έμφαση στην λειτουργία του δίνεται στην απασχόληση των σπουδαστών μετά την ολοκλήρωση των σπουδών τους.
Την έναρξη της εκδήλωσης πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνος Αγοραστός ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό και συνεχάρη τον Εκπαιδευτικό Οργανισμό ΔΗΜΗΤΡΑ για το έργο του και την συμβολή του στην απασχόληση των ανέργων» σημειώνοντας «το ΙΕΚ ΔΗΜΗΤΡΑ έκανε ένα άλμα μεγαλύτερο από τη φθορά» και επίσης, τόνισε ότι: «Σοβαρές επενδύσεις στην εκπαίδευση όπως αυτή του ΙΕΚ ΔΗΜΗΤΡΑ θα καταστήσουν την Περιφέρεια Θεσσαλίας έναν πυρήνα γνώσης και ανάπτυξης».
Στη συνέχεια, στο βήμα ανέβηκε ο Πρόεδρος του Εμποροβιοτεχνικού Επιμελητηρίου Λάρισας κ. Δημήτριος Αδάμ ο οποίος υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι: «Το ζητούμενο για τις επιχειρήσεις του τόπου μας είναι η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας που μπορεί να έρθει μόνο όταν το εκπαιδευτικό σύστημα παράγει επαγγελματίες με μόρφωση και δεξιότητες. Για το λόγο αυτό συγχαίρω τον Εκπαιδευτικό Οργανισμό «ΔΗΜΗΤΡΑ» που εν μέσω οικονομικής κρίσης προχώρησε σε επενδύσεις και καινοτομίες που στόχο έχουν να δημιουργήσουν επαγγελματίες με υψηλό επίπεδο κατάρτισης.»
Κατόπιν, ο λόγος δόθηκε στον Γενικό Διευθυντή του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας κ. Σωκράτη Μητσιάδη ο οποίος δήλωσε μεταξύ άλλων ότι: «Απαντάμε στο πρόβλημα της έλλειψης ποιότητας εκπαίδευσης στα παραϊατρικά επαγγέλματα με την συνεργασία μας με το ΙΕΚ του Εκπαιδευτικού Οργανισμού «ΔΗΜΗΤΡΑ» και παρέχουμε τις υποδομές μας για την πραγματοποίηση των εργαστηριακών μαθημάτων και της πρακτικής άσκησης των σπουδαστών του στα επαγγέλματα Υγείας σε πραγματικές συνθήκες εργασίας. Με αυτόν τον τρόπο, δημιουργούμε τις κατάλληλες προϋποθέσεις στα επόμενα χρόνια να δημιουργηθούν στελέχη στα παραϊατρικά επαγγέλματα που θα διαθέτουν τις απαραίτητες γνώσεις και την απαιτούμενη εμπειρία που χρειάζεται η αγορά των υπηρεσιών Υγείας σήμερα.»
Στην εκδήλωση του OPEN DAY 2016 του ΙΕΚ ΔΗΜΗΤΡΑ μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Λαρισαίων κύριοι Παναγιώτης Νταής, Δημήτρης Δεληγιάννης. Επίσης, τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Γρηγόρης Παπαχαραλάμπους, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας κ. Τάχος Δημήτριος, ο Αντιπρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Λάρισας κ. Αιμίλιος Νταγιάννης, η Γενική Διευθύντρια του ΣΘΕΒ κα Έλενα Καματέρη και ο διακεκριμένος δημοσιογράφος και σύμβουλος επικοινωνίας κ. Γρηγόρης Βαλιανάτος.

Υποτροφίες
Χθες, κατά τη διάρκεια του OPEN DAY 2016, προσφέρθηκαν 5 υποτροφίες από το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, σε σπουδαστές του ΙΕΚ ΔΗΜΗΤΡΑ, για το ακαδημαϊκό έτος 2016-17, στις ειδικότητες νοσηλευτικής, χειρουργικής, μαιευτικής, διατροφολογίας, βοηθού φαρμακείου.
Επίσης, προσφέρθηκαν 5 υποτροφίες από το Επιμελητήριο Λάρισας σε υποψήφιους σπουδαστές οικογενειών που είναι μέλη του Επιμελητηρίου, στις ειδικότητες αισθητικής, διατροφής & διαιτολογίας, ζαχαροπλαστική, κομμωτικής, μαγειρικής, σχεδιαστής μόδας και security.

{gallery}article-images/iek/2016-09-23{/gallery}

Αφήστε μια απάντηση