Ένα επιπλέον πλεονέκτημα αποκτούν οι πτυχιούχοι της ειδικότητας «Στέλεχος Ασφαλείας Προσώπων και Υποδομών»! Σύμφωνα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο Τόσκα έως τα τέλη Σεπτεμβρίου θα απελευθερωθούν αστυνομικοί από την φύλαξη «υψηλών» προσώπων, και πιο συγκεκριμένα 80 αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες και 700 αστυνομικοί, για να απασχοληθούν με την καθαρή αστυνόμευση στους δρόμους και σε υπηρεσίες που έχουν ανάγκη.

Συνεπώς, προκύπτει η ανάγκη για εξειδικευμένα στελέχη φύλαξης που θα συνοδεύουν με ασφάλεια τα «υψηλά πρόσωπα» κατά την διάρκεια των μετακινήσεών τους και θα τους προστατεύουν στην κατοικία τους και στον επαγγελματικό τους χώρο.

Ο απόφοιτος του τμήματος «Στέλεχος Ασφαλείας Προσώπων και Υποδομών» του ΙΕΚ ΔΗΜΗΤΡΑ μπορεί να αναλάβει αυτή τη θέση! Κατά τη διάρκεια των σπουδών του λαμβάνει εξειδικευμένη εκπαίδευση που περιλαμβάνει πρόγραμμα διαρκούς βασικής και συντηρητικής εκπαίδευσης σε θέματα προστασίας επισήμων προσώπων και φρούρησης ευπαθών στόχων. Επιπλέον αντιλαμβάνεται ότι η ευθύνη του έναντι των προσώπων που προστατεύουν είναι μεγάλη, καθώς στην αποστολή του έγκειται η προστασία της ζωής, της τιμής- υπόληψης ως και της περιουσίας τους.

Πηγή: http://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/koinonia/120619/eos-teli-septemvriou-i-apeleftherosi-astynomikon-apo-tin-fylaksi-ypsilon-prosopon

Αφήστε μια απάντηση