Το ΙΙΕΚ «ΔΗΜΗΤΡΑ» πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στην εταιρεία ‘’ΜΕΛΙΣΣΑ ΚΙΚΙΖΑΣ’’

 

 

Οι καταρτιζόμενοι του τμήματος «Γραφιστικής» συνοδευόμενοι από τους συντονιστές και το προσωπικό του ΙΕΚ «ΔΗΜΗΤΡΑ» επισκέφθηκαν την εταιρεία ‘’ΜΕΛΙΣΣΑ ΚΙΚΙΖΑΣ’’, μια ελληνική εταιρεία ζυμαρικών με περισσότερα από 70 χρόνια εμπειρίας και τεχνογνωσίας στη διατροφή.

 

Σκοπός της επίσκεψης στο εργοστάσιο ήταν  η παρουσίαση του project του τμήματος Γραφιστικής. Το project που τους ανατέθηκε από τον εκπαιδευτή τους κ. ΚΑΡΑΠΑΤΑΚΗ ΝΙΚΟ είχε ως σκοπό τη δημιουργία μιας νέας συσκευασίας για ένα ήδη υπάρχον προϊόν και συγκεκριμένα τα μακαρόνια «ΜΕΛΙΣΣΑ»

 

Οι σπουδαστές παρουσίασαν τη νέα συσκευασία εντυπωσιάζοντας με αυτόν τον τρόπο τους συνεργάτες της εταιρείας. Δημιουργήθηκε έτσι ένα ευχάριστο κλίμα συζήτησης και ανταλλαγής απόψεων σχετικά με τη γραφιστική τους πρόταση. Αφού ολοκληρώθηκε η συζήτηση με τους σπουδαστές του ΙΕΚ «ΔΗΜΗΤΡΑ», το προσωπικό της εταιρείας παρουσίασε τη δική του νέα συσκευασία αναφέροντας πως είναι εμπνευσμένη από τον ελληνικό ουρανό και τον χρυσαφένιο θεσσαλικό κάμπο.

 

Η εκπαιδευτική επίσκεψη συνεχίστηκε με μια ξενάγηση από τον διευθυντή κ. ΜΠΑΚΟΔΗΜΟ ΔΗΜΗΤΡΗ στους χώρους των διαφόρων τμημάτων του εργοστασίου, όπου οι σπουδαστές είχαν την ευκαιρία να δούνε από κοντά τη διαδικασία της παραγωγής ζυμαρικών και σιμιγδαλιού.

 

Στο πλαίσιο της επίσκεψης οι σπουδαστές ξεναγήθηκαν στο «Μουσείο Σίτου» στο εργοστασιακό συγκρότημα της εταιρείας στη Λάρισα, το οποίο εγκαινιάσθηκε τον Μάϊο του 2023 επισφραγίζοντας τη φιλοσοφία της ‘’ΜΕΛΙΣΣΑ ΚΙΚΙΖΑΣ’’  για προσφορά. Εκεί είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν ανάμεσα σε σπάνια εκθέματα (μηχανήματα και φωτογραφικό υλικό), ενώ ταυτόχρονα συνομίλησαν για την πορεία της εταιρείας με τον κ. ΠΟΥΡΙΚΑ ΓΙΑΝΝΗ (Υπεύθυνο αγορών μύλου), η οποία αποτελεί από μόνη της ένα τεράστιο κομμάτι της ιστορίας της σιτοκαλλιέργειας στη χώρα. Οι σπουδαστές ενθουσιάστηκαν με την εντυπωσιακή συλλογή τρακτέρ στο «Μουσείο Σίτου».

 

Ευχαριστούμε θερμά την διοίκηση και τους εργαζόμενους της εταιρείας ‘’ΜΕΛΙΣΣΑ ΚΙΚΙΖΑΣ’’ για τη θερμή υποδοχή και τη ζεστή φιλοξενία. Ιδιαίτερα θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον κ. ΜΠΑΚΟΔΗΜΟ ΔΗΜΗΤΡΗ (Διευθυντή Εργοστασίου), τον κ. ΠΟΥΡΙΚΑ ΓΙΑΝΝΗ (Υπεύθυνο αγορών μύλου) τον κ. ΠΡΟΔΡΟΜΟ ΦΑΣΟΥΡΑΚΗ (Περιφερειακός Διευθυντής πωλήσεων Βόρειας Ελλάδας) και τον κ. ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟ (Area Manager).