Η 11η Δεκεμβρίου καθιερώθηκε εδώ και 20 χρόνια, από τα Ηνωμένα Έθνη ως Διεθνής Ημέρα Βουνού για να αναδείξει τον ζωτικό ρόλο που παίζει το βουνό στη ζωή των ανθρώπων και να υπενθυμίσει στη διεθνή κοινότητα την ευθύνη που έχει για τη διατήρησή του.

 

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα βουνού το τμήμα Συνοδός Βουνού του ΙΕΚ «ΔΗΜΗΤΡΑ»  συμμετείχε σε δράσεις της τοπικής κοινωνίας της Αγιάς, στις οποίες έλαβαν επίσης μέρος ο Δήμος Αγιάς, η τοπική κοινότητα Ομολίου, ο Μορφωτικός σύλλογος Ομολίου, ο Δασικός Συνεταιρισμός Ομολίου, το Δασαρχείο και η Αρχαιολογική Υπηρεσία.

 

Οι συμμετέχοντες στην δράση ξεκίνησαν  από την πλατεία Ομολίου πίνοντας τσάι από τον Μορφωτικό Σύλλογο του χωριού και συμμετείχαν στην ημερίδα για τα οφέλη του περιπατητικού τουρισμού. Κατόπιν έγινε αναφορά και επίδειξη σε όλους για την μορφή περπατήματος Nordic walking από την εκπαιδεύτρια του ΙΕΚ «ΔΗΜΗΤΡΑ»  Μαρία Ζαφειρίου. Ακολούθησε περπάτημα με τα μπατόν σε μικρή κυκλική διαδρομή 2,6 χιλιομέτρων ενώ παράλληλα πραγματοποιήθηκε επίσκεψη σε ένα εκκλησάκι όπου και έγινε περιγραφή του μνημείου από τον κο Ντάγκα.

Η δράση ολοκληρώθηκε πίνοντας ζεστό κρασί στην πλατεία Ομολίου και τρώγοντας παραδοσιακές πίτες από τον Μορφωτικό Σύλλογο και το Δασικό Συνεταιρισμό του χωριού, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις στους συμμετέχοντες.