Ο Αριστοτέλης αιώνες πριν είχε διδάξει πως «η μόρφωση του μυαλού χωρίς τη μόρφωση της καρδιάς δεν είναι καθόλου μόρφωση».

To ΙΕΚ ΔΗΜΗΤΡΑ θέλοντας να εμφυσήσει στους σπουδαστές του την αξία του αλτρουισμού και της ανιδιοτελούς προσφοράς στον συνάνθρωπο, μέσα σε ένα κλίμα γιορτινό και χαρούμενο, αποφάσισε να μοιράσει χαμόγελα και να συμβάλλει έμπρακτα στο έργο οργανισμών που στηρίζουν τον άνθρωπο.

Το τμήμα Κομμωτικής βρέθηκε για δεύτερη χρονιά στον Ξενώνα Αστέγων της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου για να περιποιηθεί την κόμη των ωφελούμενων χαρίζοντας χαμόγελα σε μικρούς και μεγάλους που φιλοξενούνται στον Ξενώνα μέσα από όμορφα χτενίσματα και κουρέματα.

Το τμήμα Ζαχαροπλαστικής μαζί με τον pastry chef Πατσή Χρήστο ετοίμασαν πεντανόστιμα μελομακάρονα και κουραμπιέδες για το Christmas bazaar της ΕΛΕΠΑΠ βάζοντας όλη την αγάπη τους και την τέχνη τους.

Το τμήμα Γραφιστικής του ΙΕΚ ΔΗΜΗΤΡΑ έκανε τις δικές του προτάσεις για την αφίσα που θα συνόδευε το φετινό Christmas bazaar της ΕΛΕΠΑΠ Βόλου αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις.

Οι σπουδαστές του ΙΕΚ ΔΗΜΗΤΡΑ έδειξαν την ευαισθησία τους και την  αλληλεγγύη τους στηρίζοντας έμπρακτα το έργο της ΕΛΕΠΑΠ και του Ξενώνα Αστέγων. Δεν υπάρχει τίποτε ομορφότερο από τη χαρά που νιώθει κανείς, όταν προσφέρει βοήθεια σ’ αυτούς που την χρειάζονται!

Ευχαριστούμε θερμά το προσωπικό του Ξενώνα για την φιλοξενία καθώς και τον εκπαιδευτή του τμήματος κομμωτικής του ΙΕΚ ΔΗΜΗΤΡΑ κο Χρυσάνθη Βαλεντίνο που είναι πάντα πρόθυμος να προσφέρει τις υπηρεσίες του στους διαμένοντες της δομής με υπομονή και αγάπη. Ευχαριστούμε επίσης θερμά τους υπευθύνους της ΕΛΕΠΑΠ Βόλου για την όμορφη συνεργασία καθώς και όλους τους σπουδαστές μας που στηρίζουν όμορφες δράσεις.