Στις 25/05/2023, οι σπουδαστές και οι σπουδάστριες των τμημάτων της Φυσικοθεραπείας και Εργοθεραπείας, επισκέφτηκαν το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Ε.Ε.Ε.ΕΚ.) Βόλου, το οποίο ανήκει στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και στο οποίο φοιτούν έφηβοι και νέοι με ειδικές δυσκολίες και δυνατότητες. Σκοπός της εκπαιδευτικής επίσκεψης ήταν να ενημερωθούν οι σπουδαστές για  το ειδικό και εξατομικευμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του σχολείου, καθώς και να περιηγηθούν στις εγκαταστάσεις του.

Η Διευθύντρια του σχολείου, η κυρία Γρηγορίου Φωτεινή, η οποία έχει ιδιαιτέρως ενεργή δράση στα πεπραγμένα της Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, μας ενημέρωσε εκτενώς σχετικά με τη λειτουργία του σχολείου και έπειτα μας παρουσίασε αναλυτικά τις υπηρεσίες και δράσεις του. Στη συνέχεια, ακολούθησε συζήτηση κατά την οποία οι σπουδαστές έθεσαν ερωτήσεις στη Διευθύντρια και στο Διεπιστημονικό προσωπικό του σχολείου.

Η εργοθεραπεύτρια Ελπίδα Γεωργάκη και η φυσικοθεραπεύτρια Μαλαματή Τσιόλα ανέδειξαν το εξειδικευμένο και εξατομικευμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που ακολουθείται για τους μαθητές του σχολείου. Τέλος, οι σπουδαστές και σπουδάστριες μας δημιούργησαν μαζί με τα παιδιά το «Δέντρο της Συνεργασίας», μία κινησιο – αισθητηριακή δράση που βοηθάει πολύ στην πρόοδο και ανάπτυξη των ειδικών αναγκών τους.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλο το προσωπικό και κυρίως τη Διευθύντρια κα Γρηγορίου για την υποδοχή και φιλοξενία μας στον χώρο του σχολείου.