Για 3η συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιήθηκε η Τελετή Απονομής Βραβείων «Education Leaders

Awards 2018», την Παρασκευή 18 Μαΐου στο Συνεδριακό Κέντρο Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Τα βραβεία είχαν ως στόχο να επιβραβεύσουν τους Εκπαιδευτικούς Οργανισμούς και τους Επιχειρηματικούς Φορείς που συστηματικά επενδύουν και καινοτομούν, ώστε το ανθρώπινο κεφάλαιο της Ελλάδας να αποδώσει στην κοινωνία το σύνολο των γνώσεων, των δεξιοτήτων και των ταλέντων που οδηγούν στην καινοτομία και την πρόοδο.

Στο διαγωνιστικό κομμάτι, όλες οι υποψηφιότητες αξιολογήθηκαν από κριτική επιτροπή με πρόεδρο την κυρία Άννα Διαμαντοπούλου. Ανάμεσά τους, συμμετείχαν έγκριτοι πανεπιστημιακοί καθηγητές, και άλλοι εμπειρογνώμονες με αναγνωρισμένη, σημαντική συνεισφορά στα εκπαιδευτικά πράγματα τα χώρας.
Εκεί, ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός «ΔΗΜΗΤΡΑ» με εκπροσώπους τον κ. Πιτσούλη Νικόλαος, Πρόεδρο, τον κ. Γεώργιο Πέτρου, Αντιπρόεδρο και τον κ. Βασίλειο Ζάρκο, Διευθύνοντα Σύμβουλο, βραβεύτηκε με το SILVER AWARD για το πρόγραμμα «CERF: Πρότυπο Πιστοποίησης για τις Βασικές Ικανότητες του Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς» στην Κατηγορία «Συνεργασία με Επιχειρηματικούς Φορείς και Οργανισμούς».
Ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός «ΔΗΜΗΤΡΑ», δραστηριοποιείται στο χώρο της Επαγγελματικής κατάρτισης και των Συμβουλευτικών υπηρεσιών τα τελευταία 30 χρόνια. Παράλληλα με την υιοθέτηση σύγχρονων μεθόδων εκπαίδευσης, έχει καλλιεργήσει ένα «θετικό προσανατολισμό στο μέλλον» με έμφαση στην καλλιέργεια των ευρώ-ικανοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού και του επιχειρείν  προκειμένου να είμαστε σε θέση να επιτυγχάνουμε σε έναν μεταβαλλόμενο εργασιακό κόσμο. 
Το 2006 το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, υιοθέτησαν για πρώτη φορά ένα Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς (ΕΠΑ) για τη Δια Βίου Μάθηση (ERF-European Reference Framework), το οποίο προσδιορίζει και καθορίζει τις οκτώ (8) Βασικές Ικανότητες που χρειάζονται όλοι οι ευρωπαίοι πολίτες για την προσωπική τους ολοκλήρωση και ανάπτυξη,  την κοινωνική τους ένταξη και την απασχόληση, παροτρύνοντας όλα τα κράτη μέλη να το εντάξουν άμεσα στα συστήματα Δια βίου Μάθησης.
Βάσει αυτού, ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός «ΔΗΜΗΤΡΑ»,  διατηρώντας  έναν συνεχή θετικό προσανατολισμό στην ενίσχυση της απασχολησιμότητας, ανέλαβε το 2012 την πρωτοβουλία για πρώτη φορά στην Ευρωπαϊκή Ένωση, να αναπτύξει ένα πλήρες ξεχωριστό πακέτο εκπαιδευτικών υπηρεσιών σε πλήρη αντιστοιχία με το ΕΠΑ, που θα δίνει πραγματικές ευκαιρίες σε όλους τους ενήλικες να αποκτούν και να διατηρούν εκείνες τις βασικές ικανότητες που κρίνονται ως απαραίτητες για την απασχολησιμότητα τους, την ευρωπαϊκή ανταγωνιστικότητα και την καθιέρωση μιας συνεκτικής κοινωνίας βασισμένης στη γνώση.
Τα βραβεία «Education Leaders Awards», αποτελούν το μεγαλύτερο θεσμό στην Ελλάδα, που αναγνωρίζει και επιβραβεύει την αριστεία και τις βέλτιστες πρακτικές στο χώρο της Εκπαίδευσης.
Στην τελετή μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν προσωπικότητες και σημαίνοντα στελέχη από το χώρο της εκπαίδευσης και της πολιτείας, εκπρόσωποι ιδιωτικών και δημοσίων φορέων από όλες τις βαθμίδες, διοικητικό και εκπαιδευτικό προσωπικό, ακαδημαϊκοί και δημοσιογράφοι.

Αφήστε μια απάντηση