Τη Δευτέρα 26/01/2015, οι σπουδαστές/στριες του Τμήματος Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής (Multimedia, web designer – developer / video games) του ΙΕΚ «ΔΗΜΗΤΡΑ», στα πλαίσια του μαθήματος του Α’ εξαμήνου «Εισαγωγή στην Πληροφορική», πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο Πολυκατάστημα Νέων Τεχνολογιών «ΠΛΑΙΣΙΟ», συνοδευόμενοι από τον εκπαιδευτή τους Νικόλαο Μερεντίτη.

Ο σκοπός της επίσκεψης ήταν η σύνδεση των θεωρητικών γνώσεων που αποκόμισαν οι σπουδαστές/στριες κατά τη διάρκεια του μαθήματος με την πρακτική εφαρμογή σε ένα σύγχρονο και εξελιγμένο επίπεδο με υλισμικό τελευταίας τεχνολογίας.

Οι Υπεύθυνοι του τομέα τεχνολογίας και αναβάθμισης της Εταιρίας «ΠΛΑΙΣΙΟ» με μεγάλη χαρά υποδέχτηκαν και φιλοξένησαν το τμήμα του ΙΕΚ «ΔΗΜΗΤΡΑ» στο χώρο τους για περίπου 3 ώρες, όπου πραγματοποιήθηκε αναλυτική ενημέρωση για την ιστορική εξέλιξη του Η/Υ μέχρι τη σημερινή του εξελιγμένη μορφή καθώς και επίδειξη των μερών του Η/Υ και άλλων ηλεκτρονικών συσκευών. Μέσα από μια βιωματική διαδικασία ερωταπαντήσεων οι σπουδαστές/στριες αναγνώρισαν στην πράξη όλα τα είδη των Η/Υ λύνοντας απορίες, ενώ παράλληλα εμβάθυναν στους λόγους που πιθανά ωθούν έναν υποψήφιο αγοραστή σε ένα συγκεκριμένο μοντέλο το οποίο ανταποκρίνεται στις ανάγκες του.

Ευχαριστούμε θερμά τους κ. Ιωάννη Τζουβάρα, Προϊστάμενο και κ. Δημήτριο Δρομπίλα, Υπεύθυνο Τεχνικού Τμήματος για την εποικοδομητική συνεργασία, για το ενθύμιο – μπρελόκ με τη σφραγίδα του ΠΛΑΙΣΙΟΥ που πρόσφεραν στους σπουδαστές/στριες, αλλά και για τη δέσμευση αποδοχής νέας εκπαιδευτικής επίσκεψης στο Β’ εξάμηνο, με αντικείμενο την παρουσίαση software στα πλαίσια του μαθήματος του Προγραμματισμού.

{gallery}article-images/pliroforiki/2015-2-4{/gallery}

Αφήστε μια απάντηση