Τα πρώτα λεπτά μιας συνέντευξης είναι καθοριστικής σημασίας για να δώσετε μια θετική εντύπωση στον υπεύθυνο προσλήψεων.

Οι πρώτες εντυπώσεις είναι καθοριστικές κι  ιδιαίτερα σε μια συνέντευξη εργασίας 30 λεπτών,

όπου ο χρόνος είναι σχετικά ελάχιστος για να καταφέρει κανείς να σας γνωρίσει.
Παρακάτω, σας παρουσιάζουμε τις καλύτερες στρατηγικές για να εντυπωσιάσετε τον υπεύθυνο προσλήψεων μέσα στα πρώτα πέντε λεπτά μιας συνέντευξης εργασίας – ή και νωρίτερα:

Φτάστε νωρίτερα στο ραντεβού 

Όλοι γνωρίζουν ότι το να αργοπορήσει κανείς σε ένα ραντεβού προκαλεί άσχημες εντυπώσεις. Σύμφωνα με ειδικούς σταδιοδρομίας, η κατάλληλη ώρα για να εμφανιστείτε είναι 10 με 15 λεπτά πριν την προγραμματισμένη ώρα της συνάντησης.

Ευγένεια

Υπάρχουν «μάτια» παντού – ειδικά στη ρεσεψιόν. Δεν είναι λίγοι οι υπεύθυνοι προσλήψεων που απευθύνονται στις γραμματείς προκειμένου να μάθουν ποια ήταν η συμπεριφορά του υποψηφίου πριν τη συνέντευξη.

Καλή χειραψία

Η μη λεκτική επικοινωνία είναι πολύ σημαντική για τη δημιουργία μιας πρώτης καλής εντύπωσης. Μια μελέτη του 2008 που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Journal of Applied Psychology διαπίστωσε ότι όσοι έχουν μια πιο σταθερή χειραψία στην αρχή της συνέντευξης, θεωρούνται πιο κατάλληλοι για τη θέση.

Βιογραφικό
Σίγουρα, ο υπεύθυνος προσλήψεων έχει ψηφιακά αντίγραφα του βιογραφικού σας και της συνοδευτικής επιστολής, αλλά καλό είναι να έχετε μερικά αντίγραφα μαζί σας. Έτσι, δείχνετε ότι έχετε πρόθεση να κάνετε τη ζωή του στην εργασία πιο εύκολη και ότι είστε προνοητικοί και εξυπηρετικοί. Σύμφωνα με συμβουλους σταδιοδρομίας θα πρέπει να έχετε ένα αντίγραφο του βιογραφικού σας για κάθε άτομο που θα συναντήσετε, καθώς και μερικά επιπλέον.

Κάντε ερωτήσεις
Δεν χρειάζεται να περιμένετε τον υπεύθυνο προσλήψεων να σας ρωτήσει εάν έχετε ερωτήσεις. Για παράδειγμα: «Πώς αναπτύχθηκε αυτή η θέση;». Με αυτή την ερώτηση δείχνετε ενδιαφέρον να μάθετε την «ιστορία» αυτής της θέσης.

Πηγή: http://www.fortunegreece.com/article/tropi-gia-na-entiposiasete-se-mia-sinentefxi-sta-prota-pente-lepta/

Αφήστε μια απάντηση