Με την μέθοδο της Υδροθεραπείας ως μέσο αποκατάστασης των ασθενών εξοικειώθηκαν οι σπουδαστές του τμήματος

Βοηθός Φυσικοθεραπείας του ΙΕΚ ΔΗΜΗΤΡΑ κατά την διάρκεια εκπαιδευτικής επίσκεψης στο δημοτικό κολυμβητήριο Νέας Ιωνίας Βόλου. Εκεί, μαζί με τους εκπαιδευτές κα. Μπουντούκου Μαρία και κο. Μπρίκα Χρήστο ενημερώθηκαν από το καταρτισμένο προσωπικό του κολυμβητηρίου για τα προγράμματα υδροθεραπείας που υλοποιούνται στο χώρο καθώς και για τα οφέλη τους που είναι πολλά και πολύ σημαντικά για τους ασθενείς αλλά και για τους υγιείς.

Συγκεκριμένα, χάρη στις ιδιότητες του νερού μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει σε κάθε ασθενή (π.χ μυϊκή ενδυνάμωση, αντοχή, ιδιοδεκτικότητα, ισορροπία) πιο εύκολα και πιο γρήγορα σε σχέση με την εκτέλεση ενός θεραπευτικού προγράμματος εκτός πισίνας ενώ ταυτόχρονα η θεραπεία στο νερό είναι πιο ευχάριστη και διασκεδαστική. Διαπίστωσαν επομένως οι σπουδαστές ότι η ηρεμία του νερού εξασφαλίζει την ευχάριστη συνεργασία μεταξύ ασθενούς και φυσιοθεραπευτού, η οποία είναι το κλειδί για μια πετυχημένη αποκατάσταση!

Ευχαριστούμε πολύ το προσωπικό του κολυμβητηρίου Ν. Ιωνίας Βόλου για τη φιλοξενία και τις χρήσιμες πληροφορίες που έδωσαν στους σπουδαστές του ΙΕΚ ΔΗΜΗΤΡΑ.

{gallery}article-images/ygeia/2018-04-02{/gallery}

Αφήστε μια απάντηση