Την Παρασκευή 13-3-2015 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη του τμήματος Στέλεχος Ασφαλείας Προσώπων και Υποδομών του ΙΕΚ ΔΗΜΗΤΡΑ στο Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας.
Η εκπαιδευτική επίσκεψη περιελέμβανε την ξενάγηση των σπουδαστών από την εκπαιδεύτριά τους Ειρήνη Δαμασιώτου, (Νομικός), και στους 4 ορόφους του Δικαστικού Μεγάρου.

Ο σκοπός της επίσκεψης ήταν η σύνδεση των θεωρητικών γνώσεων που αποκόμισαν οι σπουδαστές από το μάθημα της Εγκληματολογίας, του Αστικού και του Ποινικού Δικαίου, με την απόκτηση μιας βιωματικής εμπειρίας σχετικά με τη λειτουργία των δικαστηρίων, αφού στο μέλλον κάποιοι από αυτούς πιθανόν να βρεθούν στο χώρο αυτό, όχι ως σπουδαστές αλλά ως εργαζόμενοι πλέον.
Οι σπουδαστές είχαν την ευκαιρία:

  • να αντιληφθούν το ρόλο τους ως Στελέχη Ασφαλείας – Υπηρεσίες Security – μέσα σε ένα τέτοιο χώρο,
  • να παρακολουθήσουν την εκδίκαση ποινικών υποθέσεων του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων και του Τριμελούς Πλημ/κείου,
  • να λάβουν τη σχετική ενημέρωση για τα γραφεία και τις αρμοδιότητες του Ανακριτή και της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, για τη διαδικασία κατάθεσης μηνυτήριας αναφοράς, για τον τρόπο έκδοσης ποινικού μητρώου και για πολλά άλλα συναφή θέματα.

Οι εντυπώσεις και η συνέχεια των σπουδαστικών ενεργειών ….. στην τάξη …… αλλά και σε άλλες εκπαιδευτικές επισκέψεις και πρακτικές δραστηριότητες.

20687 708031159305361 8255266104798055062 n

Αφήστε μια απάντηση