Οι σπουδαστές και οι σπουδάστριες του Τομέα Υγείας του ΙΕΚ ΔΗΜΗΤΡΑ στο Βόλο,

πραγματοποίησαν την Τρίτη 29-5-2018, πολυθεματική εκπαιδευτική εκδρομή στη Λάρισα.Η εκδρομή περιλάμβανε επίσκεψη στη Γενική – Μαιευτική κλινική ΙΑΣΩ Θεσσαλίας, στο Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας ANIMUS και έκλεισε με την επίσκεψη των σπουδαστών στις εγκαταστάσεις του ΙΕΚ ΔΗΜΗΤΡΑ στη Λάρισα.

Στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας, τους σπουδαστές και εκπαιδευτές της σχολής υποδέχθηκε ο υπεύθυνος τομέα marketing κος. Καφετσούλης όπως επίσης και η Διευθύνουσα της Νοσηλευτικής υπηρεσίας κα. Δεσύπρη, η οποία πραγματοποίησε ομιλία σχετικά με τη δομή και τους στόχους της κλινικής, όπως επίσης και με το σύγχρονο ρόλο του επαγγελματία υγείας στις αντίστοιχες δομές. Ακολούθησε ξενάγηση σε όλους τους χώρους του ιδρύματος, δίνοντας την ευκαιρία στους σπουδαστές να δουν και να κατανοήσουν τον τρόπο λειτουργίας μίας σύγχρονης κλινικής αλλά και να συνομιλήσουν με τους προϊσταμένους των τμημάτων, παίρνοντας σημαντικές πληροφορίες. 

Στο Κέντρο Αποκατάστασης ANIMUS, τους σπουδαστές και εκπαιδευτές υποδέχτηκαν η Διευθύνουσα της Νοσηλευτικής υπηρεσίας κα. Παναγιώτου και η Υπεύθυνη Θεραπευτικών Τμημάτων κα. Μπακογιάννη όπου και τους ξενάγησαν στους χώρους του ιδρύματος. Οι σπουδαστές είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν κλειστά και ανοιχτά τμήματα νοσηλείας και να δουν από κοντά τρόπους θεραπευτικής αντιμετώπισης πασχόντων του συγκεκριμένου κέντρου, π.χ. υδροθεραπεία, ειδικά γυμναστήρια, ρομποτικά βοηθήματα βάδισης και αποκατάστασης, κ.α.

Τέλος, στις εγκαταστάσεις του ΙΕΚ στη Λάρισα, οι σπουδαστές και οι σπουδάστριες των τμημάτων υγείας, παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον, διαδραστικό σεμινάριο Α΄ Βοηθειών από τη Νοσηλεύτρια Ψυχικής Υγείας κα. Νιάκα, όπου είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν και να εφαρμόσουν τεχνικές παροχής Α΄ Βοηθειών σε ένα ευρύ φάσμα δύσκολων και απαιτητικών για την ανθρώπινη ζωή καταστάσεων.

{gallery}article-images/ygeia/2018-05-31{/gallery}

Αφήστε μια απάντηση