Η εξάμηνη Πρακτική Άσκηση σε χώρους εργασίας είναι πλέον υποχρεωτική για τους σπουδαστές ΙΕΚ εκτός από τις περιπτώσεις που έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον 120 ώρες ημερομίσθια

στην ειδικότητα που εγγράφονται και απαλλάσσονται, εφόσον το επιθυμούν.

Ποια είναι όμως η αξία της Πρακτικής Άσκησης?

Η Πρακτική Άσκηση αρχικά δίνει την ευκαιρία στους σπουδαστές και τις σπουδάστριες να δοκιμάσουν στην πράξη τις γνώσεις τους. Είναι δηλαδή ο συνδετικός κρίκος μεταξύ ΙΕΚ και αγοράς εργασίας και λειτουργεί ως αφετηρία για την απόκτηση προϋπηρεσίας και στην συνέχεια επαγγελματικής αποκατάστασης.

Αποτελεί μία πολύτιμη εμπειρία γιατί:

Τους δίνεται η δυνατότητα να εμπλουτίσουν σημαντικά το βιογραφικό τους μέσω της προϋπηρεσίας τους, 

Γνωρίζουν τις ανάγκες και τις απαιτήσεις των επιχειρήσεων, ώστε να μπορούν να διαμορφώσουν καλύτερα το επαγγελματικό προφίλ τους, 

Αντιλαμβάνονται τις ιδιαιτερότητες και τις δυσκολίες της δουλειάς στους, καθώς και τα προσόντα που χρειάζεται να διαθέτουν για να γίνουν αποδοτικοί και αποτελεσματικοί

Επίσης όσοι από αυτούς έχουν ολοκληρώσει την πρακτική τους άσκηση αφήνοντας θετικές εντυπώσεις στην επιχείρηση, ενδέχεται να προχωρήσουν σε μόνιμη πρόσληψη!

Ποια προσόντα αξιολογούν οι επιχειρήσεις?

Εκτός από τις βασικές τεχνικές γνώσεις της σχολής που έχει τελειώσει ο σπουδαστής του ΙΕΚ, σημαντικά θεωρούνται για μία επιχείρηση η επαγγελματική συμπεριφορά, η συνέπεια, η λήψη πρωτοβουλιών, η τόλμη, η διάθεση συνεργασίας και ο ενθουσιασμός για τη δουλειά. 

Το ΙΕΚ ΔΗΜΗΤΡΑ δίνει μεγάλη σημασία στην επιλογή επιχείρησης πρακτικής άσκησης για τους σπουδαστές και τις σπουδάστριες του! Συγκεκριμένα, οι σύμβουλοι εκπαίδευσης παρέχουν υποστηρικτικές υπηρεσίες στους νέους από την πρώτη κιόλας μέρας! Μαζί σχεδιάζουν και χτίζουν σταδιακά τη καριέρα τους με στόχο την καλύτερη δυνατή εξέλιξή τους σε επίπεδο επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, τη βελτίωση της αυτοπεποίθησης τους, τη δημιουργία ομάδων συνεργασίας για την ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών με άλλους νέους καθώς και τη δημιουργία του προσωπικού τους “portfolio (φακέλου)” με καταγεγραμμένες βήμα-βήμα όλες τις ενέργειες και εμπειρίες τους στον δρόμο προς την απασχόληση.

Με μήνυμα «Mission Possible», ο κάθε σπουδαστής και σπουδάστρια, αναλαμβάνει την δική του «αποστολή» όπου μέσα  από μια σειρά ενεργειών (σπουδών, σεμιναρίων, εκπαιδευτικών επισκέψεων, δράσεων, συνεργασιών κ.ά.) οδηγείται σε μια θέση πρακτικής σε μία από τις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις του ΙΕΚ ΔΗΜΗΤΡΑ, η οποία στις περισσότερες περιπτώσεις είναι αμειβόμενη, και στη συνέχεια του δίνεται η δυνατότητα να εξασφαλίσει εργασία εκεί!

Αφήστε μια απάντηση