Το συσκευαστήριο ακτινιδίων ΔΙΑΣ που βρίσκεται στον Πυργετό Λάρισας επισκέφθηκε το τμήμα “Αγροτικής Οικονομίας“¨του ΙΕΚ ΔΗΜΗΤΡΑ.

Εκεί, συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτές-γεωπόνους κ.κ. Περουλάκη Ιωάννη και Μπούκη Παρασκευή, οι σπουδαστές ενημερώθηκαν αρχικά για τη διαδικασία συγκομιδής του συγκεκριμένου φρούτου, αφού προηγουμένως ελεγχθεί η ωριμότητά του στο χωράφι ώστε να ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές ποιότητας, και στη συνέχεια παραλαβής του από το συσκευαστήριο όπου τα ακτινίδια ζυγίζονται, ταξινομούνται και αποθηκεύονται στους ψυκτικούς θαλάμους ανά κατηγορία και διατίθενται στο εμπόριο.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της επίσκεψης, ο κ. Τρακάλας, ένας από τους ιδιοκτήτες του συσκευαστηρίου, τόνιζε στους σπουδαστές ότι η καλλιέργεια ακτινιδίου στη χώρα μας είναι κερδοφόρα και για αυτό το λόγο αυξάνεται συνεχώς, γεγονός που αποδεικνύεται και από την ενίσχυση των καλλιεργούμενων εκτάσεων.

Οι εξαγωγές του ελληνικού ακτινιδίου βρίσκονται σε έντονα ανοδική πορεία και αποτελούν μία διέξοδο για τους νέους παραγωγούς!

{gallery}article-images/Agrotiki_Oikonomia/2018-03-19{/gallery}

Αφήστε μια απάντηση