Η εξωτερική εμφάνιση της γυναίκας είναι ένα από τα πρώτα πράγματα που προσέχει κάποιος. Οι γυναίκες το γνωρίζουν καλά αυτό, για αυτό και οι περισσότερες αφιερώνουν αρκετό χρόνο καθημερινά στην περιποίηση του προσώπου, του σώματος, αλλά και των μαλλιών τους. Δεν είναι τυχαίο συνεπώς ότι η βιομηχανία καλλυντικών και γενικά όλων των προϊόντων ομορφιάς έχει αναπτυχθεί πάρα πολύ τα τελευταία χρόνια ενώ οι επιχειρήσεις που ασχολούνται με τον συγκεκριμένο κλάδο εμφανίζονται ανθεκτικότερες στην κρίση.

Μάλιστα, οι περισσότερες από αυτές έχουν προχωρήσει σε σημαντική μείωση των τιμών τους, με αποτέλεσμα την προσέλκυση και νέων πελατών. Στελέχη της αγοράς εξηγούν ότι παρά τη μείωση ο κλάδος της ομορφιάς φαίνεται στο σύνολό του να αντέχει και αυτό γιατί, λόγω της αρνητικής ψυχολογίας που επιφέρει η κρίση, οι γυναίκες στρέφονται στις υπηρεσίες ομορφιάς για να «τονωθούν».

Μάλιστα, έχει παρατηρηθεί ότι γυναίκες που δεν εργάζονται επιδιώκουν να βελτιώσουν την εξωτερική τους εμφάνιση, ευελπιστώντας ότι με αυτό τον τρόπο θα βρουν πιο εύκολα εργασία. Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι η αύξηση τζίρου των σχετικών επιχειρήσεων, όπως στις υπηρεσίες των άκρων και στην ιατρική περιποίηση με αύξηση της ζήτησης σε μη επεμβατικές θεραπείες.

Τα τμήματα Ομορφιάς του ΙΕΚ ΔΗΜΗΤΡΑ «προσέχουν» τη γυναικεία ομορφιά μέσω των ειδικοτήτων «Ειδικός Κομμωτικής Τέχνης», «Ειδικός Αισθητικής Τέχνης & Μακιγιάζ» και «Ειδικός Αισθητικός Ποδολογίας».

Αφήστε μια απάντηση