Έναν μελλοντικό επαγγελματικό χώρο, το Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας, είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν οι σπουδαστές του τμήματος «Security» του ΙΕΚ ΔΗΜΗΤΡΑ. Συνοδευόμενοι από την εκπαιδεύτριά τους

κα. Δαμασιώτου Ειρήνη ξεναγήθηκαν στους χώρους του Μεγάρου,στις αίθουσες των δικαστηρίων και στα γραφεία του Εισαγγελέα Υπηρεσίας και της προανάκρισης ενώ παράλληλα τους ενημέρωνε η νομικός για τις αρμοδιότητές τους τονίζοντας τη σημασία της ασφάλειας για τους δικηγόρους, δικαστές και διαδίκους.

Συγκεκριμένα, η ασφάλεια όλων όσων ασκούν την επαγγελματική τους δραστηριότητα στους χώρους των δικαστηρίων (δικαστές, δικηγόρους, δικαστικούς υπαλλήλους, κ.ά.) ή όσων απλώς βρίσκονται εκεί ως μάρτυρες, συγγενείς, κλπ. είναι πρωταρχικής σημασίας για έναν επαγγελματία Security. Πρέπει να είναι γνώστης τόσο των Κανονισμών που ισχύουν όσο και των ελεγκτικών μηχανισμών προκειμένου να μην τίθεται σε κίνδυνο η ζωή και η σωματική ακεραιότητα κανενός.

Οι σπουδαστές ενθουσιασμένοι ολοκλήρωσαν την εκπαιδευτική τους επίσκεψη παρακολουθώντας στο τέλος την εκδίκαση υποθέσεων του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου βιώνοντας με αυτόν τον τρόπο άμεσα τη διαδικασία του δικαστηρίου, παρακολουθώντας τις μαρτυρικές καταθέσεις, την απολογία των κατηγορουμένων, την πρόταση του εισαγγελέα, καθώς και τις αγορεύσεις των δικηγόρων.

Αφήστε μια απάντηση