Σεμινάριο Ταϋλανδέζικης Κουζίνας και Σούσι παρακολούθησαν οι σπουδαστές του τμήματος Μαγειρικής του ΙΕΚ ΔΗΜΗΤΡΑ!

Η εξειδικευμένη στην ασιατική κουζίνα CHEF Ιωάννα Τασιάκου

μύησε το τμήμα στα μυστικά της ξεκινώντας από την γνωριμία με τις πρώτες ύλες και τον εξοπλισμό και συνεχίζοντας με τις βασικές αρχές και τεχνικές της ασιατικής κουζίνας.

Η Chef μετέφερε το πάθος της για την Ταϋλανδέζικη κουζίνα τονίζοντας ότι «Η κουζίνα μοιάζει με έναν ζωντανό οργανισμό ανεξαρτήτως από το από ποια χώρα προέρχεται. Επηρεάζεται και εξελίσσεται σε βάθος χρόνου. Η Ταϋλανδέζικη κουζίνα στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι μοναδική και αξιαγάπητη γιατί είναι πικάντικη, αλμυρή, γλυκιά και ξυνή.Παγκοσμίως λατρεύεται ενώ υπάρχει συνεχώς αυξανόμενος αριθμός ταϋλανδέζικων εστιατορίων σε όλο τον κόσμο.
Σίγουρα οι γεύσεις είναι ξένες προς εμάς τους μεσογειακούς αλλά όχι απαγορευτικές.»

Το σεμινάριο ολοκληρώθηκε με την παρασκευή και παρουσίαση τριών κύριων συνταγών ασιατικής κουζίνας (Geng Kheaw Wan Gai, noodles ρυζιού με κοτόπουλο και τοφού, sushi unamaki roll) δίνοντας την ευκαιρία στους σπουδαστές να δοκιμάσουν νέες γεύσεις, πιο ιδιαίτερες, πιο εξωτικές.

{gallery}article-images/estiasi/2017-01-24{/gallery}

Αφήστε μια απάντηση