Εισβολή από μικρούς χαρωπούς «ήρωες» δέχτηκε το

ΙΕΚ ΔΗΜΗΤΡΑ σε Λάρισα και Βόλο την περασμένη εβδομάδα! Για άλλη μία χρονιά, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα γαλλοφωνίας που έχει καθιερωθεί στις 20 Μαρτίου, οι μαθητές του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας και του Ελληνογαλλικού σχολείου Saint Joseph Βόλου, επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις του οργανισμού και πειραματίστηκαν στην κουζίνα με τους σεφ και τους σπουδαστές μαγειρικής και αρτοποιίας-ζαχαροπλαστικής.

Κατά την άφιξή τους, τους υποδέχθηκε και τους καλωσόρισε ο Υποδιευθυντής του ΙΕΚ, ενώ στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις και τα εργαστήρια του Εκπαιδευτικού Οργανισμού.  Στα δε εργαστήρια της Αισθητικής τους περίμενε μια έκπληξη, καθώς οι σπουδάστριες των τμημάτων αισθητικής μαζί με την εκπαιδεύτριά τους και αισθητικό κα. Βορνίτη Μαράννα, με χαρά ζωγράφισαν cupcakes και παγωτά στα μικρά τους χαμογελαστά πρόσωπα!

Στη συνέχεια, οι μαθητές ντύθηκαν για μία ημέρα μάγειρες και ζαχαροπλάστες και το αποτέλεσμα μοναδικό! Φρέσκα κρουασάν βουτύρου με γέμιση σοκολάτας, και σπιτικές μαρμελάδες φράουλας, βατόμουρου και λαχταριστά κουλουράκια και μπισκότα.

Οι εξαιρετικές παιδαγωγοί που συνόδευαν τους μαθητές μαζί με τους εκπαιδευτές-σεφ του ΙΕΚ ΔΗΜΗΤΡΑ Ζαχείλα Αργύρη, Γκούλιο Αλέξη και Θεολόγου Αλέξανδρο, κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στις εγκαταστάσεις του ΙΕΚ ΔΗΜΗΤΡΑ, τους ανέλυαν τη σχέση της γαλλικής γλώσσας με τη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική τέχνη.

Αποχωρώντας οι μαθητές από τις εγκαταστάσεις αποχαιρέτησαν τους σπουδαστές, τους εκπαιδευτές και το προσωπικό του ΙΕΚ ΔΗΜΗΤΡΑ με πλατύ χαμόγελο και παίρνοντας μαζί τους δώρα, ιδιόχειρες κατασκευές των σπουδαστριών των τμημάτων βρεφονηπιοκομίας.

{gallery}article-images/estiasi/2019-04-02{/gallery}

Αφήστε μια απάντηση