Η αλλαγή της χρονιάς είναι πάντα μια ιδιαίτερη περίοδος. Εκτός από το εορταστικό κλίμα, τα πολλά φαγητά και γλυκά, τα πολύχρωμα φώτα και τη διασκέδαση με τα αγαπημένα μας πρόσωπα,

καλούμαστε να κάνουμε ένα βήμα πίσω, να κάνουμε απολογισμό της χρονιάς που πέρασε και να οριοθετήσουμε τις ζωές μας σε αυτή την τεχνητή επανεκκίνηση του έτους.

Ένα κομμάτι αυτών των σκέψεων περιλαμβάνει τις σκέψεις, τα όνειρα, τους στόχους και τις φιλοδοξίες μας για το μέλλον και ένα άλλο αφορά την ανασκόπηση και την αυτοκριτική μας για το παρελθόν.

Στην προσπάθεια να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι, όχι μόνο για τον εαυτό μας, αλλά και για την κοινωνία στην οποία ζούμε, θα πρέπει να βελτιωθούμε και να προσπαθήσουμε όλοι παραπάνω. Άλλωστε, για να αλλάξουμε τον κόσμο, την πόλη μας ή και τη γειτονιά μας, πρέπει να ξεκινήσουμε από εμάς τους ίδιους.

Τι θα μπορούσε να κάνει ο καθένας από εμάς?

Να συνομιλούμε με περισσότερους συνανθρώπους μας

Η πίεση της καθημερινότητας και η εμμονή με τα social media, μας έχουν αποξενώσει από τους γύρω μας. Ας προσπαθήσουμε να μιλάμε και να ενδιαφερόμαστε για περισσότερους ανθρώπους γύρω μας.

Να ταξιδέψουμε περισσότερο

Η αλλαγή παραστάσεων και οι νέες εμπειρίες είναι αυτά που μας κάνουν να νιώθουμε ζωντανοί και να γεμίζουμε με όρεξη για το μέλλον. Ας μην το αφήνουμε για αργότερα και για όταν είμαστε πιο άνετα οικονομικά. 

Να μάθουμε κάτι καινούργιο

Μια καινούργια ασχολία, ένα καινούργιο χόμπι, μια ξένη γλώσσα, ένα μουσικό όργανο, ένα άθλημα ή μια τέχνη… Αξίζει να αφιερώσουμε έστω και μια με δυο ώρες την εβδομάδα σε κάτι καινούργιο!

Να εξετάζουμε τις άλλες οπτικές γωνίες

Όσο μεγαλώνουμε τείνουμε να είμαστε πιο επιφυλακτικοί με τους άλλους και πιο απόλυτοι στη δική μας άποψη. Ας κάνουμε ένα βήμα πίσω να ακούσουμε και άλλες γνώμες πριν και ίσως μάθουμε και κάτι που δεν περιμέναμε.

Να μοιραζόμαστε

Όσες δυσκολίες και αν περνάμε, υπάρχουν άνθρωποι πολύ κοντά μας που περνάνε δυσκολότερα. Ας μοιραστούμε τη χαρά της προσφοράς και ας δώσουμε περισσότερη αγάπη (δε χρειάζεται πάντα να είναι υλική).

Να θέτουμε στόχους

Να δεσμευόμαστε και να προσπαθούμε για αυτούς! Ακόμα και η διαδρομή προς την επίτευξη του στόχου, μέσα από τις δυσκολίες και τον κόπο, θα μας κινητοποιήσει και θα μας βγάλει από την αδράνεια!

Καλή χρονιά σε όλους!

Αφήστε μια απάντηση