Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ του ΙΕΚ

«ΔΗΜΗΤΡΑ» την Παρασκευή 22.3.2019. Η επιτυχημένη πορεία του IEK «ΔΗΜΗΤΡΑ» στον απαιτητικό χώρο του Τουρισμού και της Γαστρονομίας αναγνωρίστηκε με την επιβράβευση από την Γαλλική Πρεσβεία, στο πλαίσιο της δράσης της για την προώθηση της Γαλλικής γαστρονομίας, Goût de France – Good France», Mazichef, όπου επίσημα χαρακτηρίστηκε ως «Ecole de Gastronomie», μοναδική διάκριση για αντίστοιχες σχολές εκπαίδευσης.

Στα εγκαίνια της ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ (Ecole de Tourisme et Gastronomie) του ΙΕΚ «ΔΗΜΗΤΡΑ» καθώς και στο κλειστό δείπνο με γαλλικό μενού που παρατέθηκε στη συνέχεια από τους Chef και τους σπουδαστές της σχολής, παρευρέθηκαν από την Περιφέρεια Θεσσαλίας ο κ. Παπαχαραλάμπους Γρηγόρης, Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου, από τον Δήμο Λαρισαίων ο κ. Δεληγιάννης Δημήτρης Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και από τον Δήμο Ελασσόνας η κα. Τσιαντέ Αλεξάνδρα Αντιδήμαρχος Πολιτισμού. Επίσης παρέστησαν, οι διάσημοι Chef, Jean-Marie Hoffmann (Executive Chef της Γαλλικής Πρεσβείας), ο Δημήτρης Χρονόπουλος Chef Pâtissier  (κριτής στο Bake off Greece) και ο γνωστός τηλεοπτικά Chef de Cuisine Jean-Louis Capsalas, ως εκπρόσωποι των γαστρονομικών δράσεων της Γαλλικής Πρεσβείας και του Γαλλικού Ινστιτούτου της Λάρισας, καθώς και ο Λαρισαίος καλλιτέχνης Θανάσης Τότσικας.

Οι εκλεκτοί καλεσμένοι ξεναγήθηκαν στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της «ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ» και δήλωσαν εντυπωσιασμένοι με την πληρότητά και την αρτιότητα του εξοπλισμού τους, αλλά και με τις πολύ υψηλού επιπέδου υπηρεσίες που έλαβαν από τους σπουδαστές του ΙΕΚ ΔΗΜΗΤΡΑ. Οι τελευταίοι, είχαν την ευκαιρία να παραστούν σε μια μοναδική διάλεξη των διάσημων Chef στο αμφιθέατρο του ΙΕΚ αναφορικά με την Γαλλική Γαστρονομία, να συζητήσουν μαζί τους, αλλά και να ακούσουν χρήσιμες συμβουλές.      

Η «ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ» (Ecole de Tourisme / Gastronomie) του ΙΕΚ «ΔΗΜΗΤΡΑ»  σε Λάρισα, Βόλο, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, μοναδικό φαινόμενο οργάνωσης και λειτουργίας, φιλοξενείται σε ενιαίο χώρο 500τ.μ και είναι ικανή να παράσχει υψηλού επιπέδου σπουδές στον Τουρισμό και τη Γαστρονομία, σε πραγματικές συνθήκες εργασίας, καθώς διαθέτει υπερσύγχρονα εργαστήρια εστίασης (Μαγειρικής / Αρτοποιίας Ζαχαροπλαστικής) ένα πλήρως «προσομοιωμένο» περιβάλλον ξενοδοχείου (με εργαστήρια υποδοχής / reception, οροφοκομίας) και ένα πλήρως εξοπλισμένο πραγματικό εστιατόριο όπου οι  σπουδαστές του απολαμβάνουν υψηλού επιπέδου εκπαίδευση από καταξιωμένους και επώνυμους επαγγελματίες της αγοράς. Τα παραπάνω εξασφαλίζουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στους αποφοίτους του IEK «ΔΗΜΗΤΡΑ» και τους βοηθούν να εξασφαλίσουν τις καλύτερες θέσεις εργασίες σε μεγάλους ξενοδοχειακούς ομίλους και κορυφαίες επισιτιστικές επιχειρήσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό.

{gallery}article-images/estiasi/2019-03-27{/gallery}

Αφήστε μια απάντηση