Από το 2014 διοργανώνεται η μεγαλύτερη γαστρονομική έκθεση Food Expo,

μια έκθεση διεθνών προδιαγραφών για τον κλάδο Τροφίμων και Ποτών, στο πλαίσιο της οποίας, Έλληνες αλλά και εκθέτες από το εξωτερικό με υψηλό αίσθημα γαστρονομικής κουλτούρας, εκθέτουν τα προϊόντα τους, ενώ παράλληλα οι επισκέπτες αναζητούν να δοκιμάσουν προϊόντα που θα τους κινήσουν το ενδιαφέρον και θα τους δώσουν έμπνευση για νέες δημιουργίες στην κουζίνα.

Στη φετινή έκθεση, η οποία ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία στις 18 Μαρτίου, ανάμεσα σε παραπάνω από 1000  ελληνικές παραγωγικές-εμπορικές επιχειρήσεις και 250 ξένους εκθέτες, ξεχώρισε το περίπτερο του Black Garlic Downvillage (https://www.blackgarlicdv.gr/index.php/el/ ), παρουσιάζοντας με υπερηφάνεια το  super food μαύρο σκόρδο, που λόγω της αντιοξειδωτικής του δύναμης έχει κερδίσει τις εντυπώσεις στο χώρο της γαστρονομίας και της υγιεινής διατροφής. Μότο της εταιρείας « ONCE YOU GO BLACK, YOU NEVER GO BACK!»

Οι σπουδαστές των τμημάτων μαγειρικής του ΙΕΚ ΔΗΜΗΤΡΑ επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις στις οποίες παράγεται αυτό το μοναδικό προϊόν, που βρίσκονται στους πρόποδες του Πηλίου και ενημερώθηκαν αναλυτικά από την ομάδα του Black Garlic Downvillage για τις διαδικασίες παρασκευής του. Εκεί, τους υποδέχθηκαν οι δύο ιδρυτές της start up εταιρείας,  ο κ. Γανωτής Παναγιώτης και ο κ. Χέλμης Γρηγόρης, R & D Chef, ο οποίος είναι και παράλληλα ο επικεφαλής της ομάδας των εκπαιδευτών των τμημάτων μαγειρικής του ΙΕΚ ΔΗΜΗΤΡΑ στο Βόλο. Οι σπουδαστές, αρχικά, ενημερώθηκαν για την ιστορία του προϊόντος και της εταιρείας, ξεναγήθηκαν στους χώρους παραγωγής και αποθήκευσης και στη συνέχεια ακολούθησε παρουσίαση παρασκευής χαβιάρι μαύρου σκόρδου και γευσιγνωσία προϊόντων υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας από μαύρο σκόρδο που άφησε τους σπουδαστές άφωνους, καθώς επρόκειτο για μία πρωτόγνωρη εμπειρία για τους ίδιους.

Αυτή η πολύτιμη εμπειρία με την ομάδα του Black Garlic Downvillage ολοκληρώθηκε με πολύτιμες συμβουλές από τον chef προς τους σπουδαστές για τη χρήση των προϊόντων σε συνταγές.

{gallery}article-images/estiasi/2019-03-22{/gallery}

Αφήστε μια απάντηση