Επαφή με έναν διαφορετικό τρόπο μάθησης είχαν οι σπουδαστές των τμημάτων «Βοηθός Εργοθεραπείας» και «Βοηθός Φυσικοθεραπείας» του

ΙΕΚ ΔΗΜΗΤΡΑ κατά την διάρκεια της επίσκεψής τους στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. (Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κατάρτισης) Βόλου. Συνοδευόμενοι από την εκπαιδεύτρια κα. Κοντοχρήστου Δήμητρα και την υπεύθυνη των ειδικοτήτων Υγείας κα. Ζούζουλα Νίκη συνομίλησαν με τη διευθύντρια του σχολείου κα. Γρηγορίου Φωτεινή ενώ στη συνέχεια ανέλαβαν τη ξενάγησή τους στους χώρους του σχολείου οι κκ. Φλωρούς Λήδα (Εργοθεραπεύτρια) και η Βασιλοπούλου Θεοδώρα (Φυσιοθεραπεύτρια). Οι σπουδαστές/στριες του Ι.Ε.Κ. είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τα εργαστήρια και τον τρόπο λειτουργίας της Μαγειρικής/ Ζαχαροπλαστικής, Γεωπονίας, Κεραμικής και Αυτόνομης Διαβίωσης καθώς και να θέσουν οι ίδιοι ερωτήματα και προβληματισμούς σχετικά με τον τρόπο που οι ειδικότητες της Εργοθεραπείας και της Φυσικοθεραπείας μπορούν να εργαστούν στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση. 

Με το πέρας της επίσκεψης συνειδητοποίησαν ότι αξιοποιώντας το μέγιστο των δυνατοτήτων του κάθε μαθητή, το σχολείο μπορεί να παρέχει γενική και πρακτική εκπαίδευση επιδιώκοντας την ολόπλευρη ανάπτυξή τους! Μέσα από τα εκπαιδευτικά προγράμματα πρέπει να ενθαρρύνεται η δημιουργικότητα των μαθητών, η ανάπτυξη της αυτονομίας, η μεταξύ τους συνεργασία, η αξία της αλληλεγγύης και η σημασία της προσφοράς.
Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε όλοι να πετύχουμε αλλαγή στάσης και νοοτροπίας απέναντι στα άτομα με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, για μία ισότιμη και αξιοπρεπή ζωή.

{gallery}article-images/ygeia/2018-01-23{/gallery}

Αφήστε μια απάντηση