Η Τουριστική Ακαδημία του ΙΕΚ ΔΗΜΗΤΡΑ με φουλ τις μηχανές, έστησε 3 εστιατόρια!

 

Η αρχή έγινε με τους 2ετής σπουδαστές του Τουρισμού, της Μαγειρικής και Αρτοζαχαροπλαστικής. 

Το εστιατόριο αποφασίστηκε από τους ίδιους να είναι ψαροφαγίας, έτσι και ονομάστηκε «Απέραντο Γαλάζιο» . 

Μετά από 3,5 ώρες δράσης την σκυτάλη πήραν οι σπουδαστές του Α έτους. Δύο τα εστιατόρια αυτή τη φορά, La caliente το μεξικάνικο και Ψησταgram το νεανικό. Τα μενού σχεδιάστηκαν από την ομάδα μαγειρικής, το επιδόρπιο και το ψωμί από την ομάδα αρτοζαχαροπλαστικής και τέλος η «σάλα» οργανώθηκε από την ομάδα Τουρισμού. Εφαρμόστηκαν όλοι οι κανόνες της γαστρονομίας και της εστιατορικής τέχνης με το αποτέλεσμα να εντυπωσιάζει τους συντονιστές και εκπαιδευτές που ήταν οι «πελάτες». 

Μέσα στον πυρετό των προετοιμασιών και του σέρβις πραγματοποιήθηκαν και τα sous vide, decantage σε ερυθρό οίνο, ιδιαίτεροι ζωμοί, refill, πειραγμένα απεριτίφ κοκτέιλς, αγγλικό σέρβις, αποδομημένα επιδόρπια, Deparassage με χρήση ψιχουλομαζώχτρας, χωνευτικά ποτά σερβιρισμένα frape’, ακόμη και διαχείριση δύσκολων πελατών.

Τα πόστα ετοιμάστηκαν, το οργανόγραμμα ξεκάθαρο και οι ρόλοι πραγματικοί! 

Το πρότζεκτ συντόνιζαν οι εκπαιδευτές της Τουριστικής Ακαδημίας, Γρηγόρης Χέλμης, Μιχάλης Πουλαράκης,  Αλέξανδρος Θεολόγου, Ιωάννα Πολύζου, Δημήτρης Τσουτσουλάκης και στήριξαν τον σχεδιασμό και υλοποίηση. 

Οι σπουδαστές μας ενθουσιάστηκαν!

{gallery}article-images/tourismos/2020-08-25{/gallery}

Αφήστε μια απάντηση