Σπουδές βοηθού βρεφονηπιοκόμου – Ειδικού Προσχολικής Αγωγής Δραστηριοτήτων Δημιουργίας

και Έκφρασης στο ΙΕΚ ΔΗΜΗΤΡΑ.

Σύμφωνα με τους ειδικούς το 80% της προσωπικότητας του Ανθρώπου διαμορφώνεται στα 5 πρώτα χρόνια της ζωής του. Γι’ αυτό και η προσχολική ηλικία είναι η σημαντικότερη βαθμίδα εκπαίδευσης. Επιδίωξη του Ειδικού Προσχολικής Αγωγής Δραστηριοτήτων Δημιουργίας και Έκφρασης είναι να δώσει τον αναγκαίο ζωτικό χώρο στην παιδική ζωή, στην θεμελιακή φάση για την πορεία της ψυχοσωματικής ανάπτυξης. Η ευαισθησία του παιδιού για προσαρμογή σε κάθε νέα κατάσταση και περιβάλλον δημιουργεί δυσκολία και αγωνία στην οικογένεια. Η φροντίδα του παιδιού περνά τότε στα χέρια των επαγγελματιών της Προσχολικής Αγωγής που αναλαμβάνουν την ευθύνη να καλύψουν σωστά τις καθημερινές ανάγκες του παιδιού και την συνεπή διαπαιδαγώγηση που επιβάλλεται από τα διεθνή πρότυπα, μέσα από την καλλιτεχνική παιδαγωγική (θεατρικό παιχνίδι, κουκλοθέατρο, εικαστικά, μουσική, χορός κλπ).

Η συνεργασία του ΙΕΚ ΔΗΜΗΤΡΑ με το Εργαστήρι Θεατρικής Παιδείας και Θεατρικού Παιχνιδιού και την υπεύθυνη Δήμητρα Τσουκαρέλα δημιουργεί τις προϋποθέσεις στο να αποκτήσουν οι καταρτιζόμενοι στην ειδικότητα Προσχολικής Αγωγής άριστες και ολοκληρωμένες γνώσεις και να οδηγηθούν από την θεωρία στην πράξη.

Η Δήμητρα Τσουκαρέλα είναι καταξιωμένη και γνωστή πανελληνίως Παιδαγωγός Θεάτρου – Σκηνοθέτιδα με σπουδές Master Εκπαιδευτικό – Καλλιτεχνικής Παιδαγωγικής στην Πολωνία. Μέσα στα 30 χρόνια πλούσιας δραστηριότητας δίδαξε την θεατρική αγωγή στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στην εξομοίωση νηπιαγωγών και δασκάλων καθώς και στο Παιδαγωγική Τμήμα Ειδικής Αγωγής, στο ΠΕΚ Λάρισας (Δάσκαλοι – Νηπιαγωγοί) στο 1ο και 2ο Κρατικό ΙΕΚ Λάρισας, στο Μουσικό Γυμνάσιο καθώς και εισηγήτρια σε διάφορα σεμινάρια και επιμορφώσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Πριν από 26 χρόνια δημιούργησε ένα από τα πρώτα και μοναδικό στο είδος το Εργαστήρι Θεατρικής Παιδείας στην Λάρισα, το οποίο λειτουργεί με μεγάλη επιτυχία για παιδιά και ενήλικες που εκτός των συστηματικών μαθημάτων παρουσιάζει πληθώρα εκδηλώσεων και παραστάσεων για τα σχολεία, δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, συλλόγους και για το κοινό της πόλης αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις.

Το ΙΕΚ ΔΗΜΗΤΡΑ έχει επιλέξει με μεγάλη προσοχή τους καλύτερους συνεργάτες και εκπαιδευτές γνωρίζοντας ότι η ειδικότητα Προσχολικής Αγωγής είναι ο πιο δύσκολος και ευαίσθητος τομέας. Άριστες υποδομές, όμορφη και ζεστή ατμόσφαιρα καθώς και μεγαλύτερη δυνατότητα πρακτικής άσκησης και βιωματικά σεμινάρια συμβάλλουν ώστε ο κάτοχος του διπλώματος ΙΕΚ να αποκτήσει εκτός από γνώσεις και δεξιότητες αυτοπεποίθηση και  σιγουριά για πιο εύκολη μετάβαση στην αγορά εργασίας.

«Στα βάθη κάθε ανθρώπινης ψυχής υπάρχει και ένα κρυμμένο κομμάτι ευφυΐας, αποστολή μου και τιμή μου είναι να το ανακαλύψω και να το αφυπνίσω…»

Δήμητρα Τσουκαρέλα

{gallery}article-images/paidag-athlit/2018-08-06{/gallery}

Αφήστε μια απάντηση