Τον πρώτο αγροτικό συνεταιρισμό στον κόσμο, τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Αμπελακίων

που δραστηριοποιείται στην παραγωγή και εμπορία κάστανου, επισκέφθηκε το τμήμα Αγροτικής Οικονομίας με τους εκπαιδευτές κκ. Περουλάκη Ιωάννη (Γεωπόνος Αγροτικής Οικονομίας, ΜΒΑ) και Γεροβασιλείου Ευδοξία (Γεωπόνος Αγροτικής Οικονομίας) και εκεί είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον Πρόεδρο του συνεταιρισμού κο. Καζαντζή Ευθύμιο. 

Ο κος. Καζαντζής αναφέρθηκε αρχικά στην συνεταιριστική ιδέα που απαιτεί ομαδικό πνεύμα και συνοχή μεταξύ των συνεταιριζόμενων με σκοπό έχει την παραγωγή και διάθεση αγροτικών προϊόντων από την Ελλάδα με και σε όλο τον κόσμο! 

Το ελληνικό κάστανο έχει καταφέρει να αποκτήσει αναγνωρισιμότητα στις αγορές της Ευρώπης δημιουργώντας ολοένα και μεγαλύτερες προοπτικές για τις εξαγωγές.Επόμενος στόχος του συνεταιρισμού; Η μεταποίηση του κάστανου με σκοπό την απόδοση υπεραξίας στο ίδιο το προϊόν και τελικά μεγαλύτερα κέρδη για τους ίδιους τους συνεταιριζόμενους.

Ευχαριστούμε πολύ τον κο. Καζαντζή για την φιλοξενία και την σπουδάστρια του τμήματος Αγροτικής Οικονομίας, Γεωργία Ράπτη για την πρόταση και οργάνωση αυτής της επίσκεψης του τμήματος, στα όμορφα και παραδοσιακά Αμπελάκια.

{gallery}article-images/Agrotiki_Oikonomia/2019-11-13{/gallery}

Αφήστε μια απάντηση