Με γκράν φινάλε έκλεισε το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018 για τους σπουδαστές Μαγειρικής και

Αρτοποιίας-Ζαχαροπλαστικής του ΙΕΚ Δήμητρα!

Με το εξειδικευμένο σεμινάριο 12 ωρών “Σύγχρονες τάσεις Αρτοποίησης”,  ο μοναδικός στο είδος του και διακεκριμένος chef Boulanger Χάρης Παπαλίτσας* εκμυστηρεύτηκε στους σπουδαστές σπάνιες και δύσκολες τεχνικές παρασκευής καινοτόμων συνταγών!Το αποτέλεσμα, μια πανδαισία ξεχωριστών γεύσεων που άφησε άφωνους συμμετέχοντες και προσκεκλημένους! 

O κ. Ζάρκος Βασίλης, διευθυντής του ΙΕΚ ΔΗΜΗΤΡΑ, στο τέλος της παρουσίασης, συνεχάρη τον κ. Παπαλίτσα και τους σπουδαστές για τις ιδιαίτερες δεξιότητές τους. 

Οι δημιουργίες που παρουσιάστηκαν χαρακτηρίζουν τη σύγχρονη τάση στην υψηλή γαστρονομία : 

Προζυμένιο Σκανδικαβικό ψωμί Σίκαλης με βρασμένο κριθάρι και σπόρους

Προζυμένιο Ολλανδικό ψωμί Σίκαλης με φρούτα, κρασί και ξηρούς καρπούς

Muffin Espresso με γέμιση dulce de leche και γκανάζ μαύρης σοκολάτας

Muffin με φρέσκα Βlueberries, βανίλια και σάλτσα από Blueberries

Αυστριακό Stollen με φρούτα και ξηρούς καρπούς

Ασιατικά Bao buns

*Ο Χάρης Παπαλίτσας, γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Βόλο. Τα πρώτα βήματα στον χώρο της αρτοποιίας τα έκανε από μικρή ηλικία στον ξυλόφουρνο της οικογένειάς του.  Σπούδασε Αρτοποιία Ζαχαροπλαστική, στο Ινστιτούτο «Le Gourmet” στο Βόλο από όπου και αποφοίτησε το 2013. Στη συνέχεια εκπαιδεύτηκε στη Διεθνή Σχολή Αρτοποιίας της Βαρκελώνης (Gremi de Flequers de Barcelona), στη Σχολής Αρτοποιών της Μαδρίτης (ASEMPAN), ενώ μαθήτευσε δίπλα σε διεθνούς φήμης αρτοποιούς. Έχει ειδικευτεί στην γαλλική ζαχαροπλαστική και στην παραγωγή σφολιατοειδών στη σχολή “Ecole Le Νotre”. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, έχει αναλάβει τεχνικές παρουσιάσεις και επιδείξεις μεγάλων εταιριών του κλάδου, σεμινάρια αρτοποίησης, ενώ  διδάσκει Αρτοποιεία στα ιδιωτικά ΙΕΚ «Δήμητρα». Επιπλέον ο κύριος Παπαλίτσας είναι ιδιοκτήτης της δικής του αλυσίδας αρτοποιείων. Στην αρτοποιία αυτό που ψάχνει είναι καινοτόμες τεχνικές και νέα υλικά, μένοντας ταυτόχρονα σταθερά κοντά στην παράδοση της τέχνης.

{gallery}article-images/estiasi/2018-06-08{/gallery}

Αφήστε μια απάντηση