Απόκτηση κρατικού πτυχίου μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αναγνωρισμένο σε διαγωνισμούς του Δημοσίου με δικαίωμα πρόσληψης σε λιμάνια και αεροδρόμια (ελεγκτές ασφάλειας αερομεταφορών), νοσοκομεία, σιδηροδρομικούς σταθμούς, εμπορικά κέντρα, ξενοδοχειακές μονάδες, τράπεζες,μέσα μαζικής μεταφοράς και δυνατότητα εξέλιξης στην ιεραρχία του κλάδου.

 

Ο διπλωματούχος της ειδικότητας Ιδιωτικό Προσωπικό Ασφαλείας είναι εκείνος που θα καλύψει τις ολοένα και αυξανόμενες ανάγκες σε θέματα πρόληψης και καταστολής παραβατικών συμπεριφορών που θα συμβάλουν στην ασφάλεια και στην προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών. Με τη σωστή κατάρτιση που προσφέρεται από το ΙΕΚ ΔΗΜΗΤΡΑ και τους έμπειρους εκπαιδευτές μπορεί να αντεπεξέλθει στις δύσκολες στιγμές που αντιμετωπίζει η υπηρεσία ή ο πελάτης που του εμπιστεύεται την ασφάλεια της ζωής και της περιουσίας του.

Πρόκειται για μία ειδικότητα που παρουσιάζει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης γεγονός που επιβεβαιώνεται από την πολύ υψηλή ετήσια αύξηση αντίστοιχων θέσεων εργασίας (άνω του 20%). Ένας από τους λόγους της ανοδικής αυτής τάσης είναι η εκχώρηση δικαιωμάτων και μέρους των καθηκόντων της δημόσιας τάξης σε ιδιωτικές επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών ασφαλείας, οι οποίες προσφέρουν τις υπηρεσίες τους πλέον σε όλους τους κλάδους της οικονομίας του ιδιωτικού και του δημοσίου τομέα.

Κάποιες από τις γνώσεις που θα αποκτήσει ο σπουδαστής κατά τη διάρκεια των 2 ετών αφορούν:
1. Την αυτοάμυνα – αυτοπροστασία (άοπλη μάχη, άμυνα σε μαχαίρια, ράβδους, ρόπαλα, τεχνικές σύλληψης, τεχνικές εξοπλισμού)
2. Την ασφάλεια υποδομών
3. Την αναγνώριση όπλων (τύποι, χαρακτηριστικά όπλων)
4. Τη βασική έρευνα για εκρηκτικούς μηχανισμούς
5. Την ασφάλεια υψηλών προσώπων

Ταυτόχρονα με τα μαθήματα ο σπουδαστής θα έχει τη δυνατότητα να επισκεφθεί εταιρίες παροχής υπηρεσιών ασφαλείας, δικαστήρια ενώ θα κάνει πρακτική εξάσκηση στην αμυντική σκοποβολή στο σκοπευτικό όμιλο «ΩΡΙΩΝ».

 {gallery}article-images/security/2016-06-23{/gallery}

Αφήστε μια απάντηση