Το Σάββατο 16/05/2015 οι σπουδαστές του Τμήματος Στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας στον Τομέα της Αγροτικής Οικονομίας, στα πλαίσια του μαθήματος Πρακτική Εφαρμογή στην Ειδικότητα, επισκέφτηκαν την περιοχή του Αλμυρού Μαγνησίας και συγκεκριμένα:

 

    1. Το Υδροπονικό θερμοκήπιο παραγωγής πιστοποιημένων κηπευτικών της ομάδας παραγωγών «Αγροκτήματα Βόλου»

  1. Το Ανθοκομικό θερμοκήπιο Τσαλούχου Νικόλαου

 Οι συναντήσεις αυτές συντονίστηκαν και υλοποιήθηκαν με πρωτοβουλία της εκπαιδεύτριας του μαθήματος, κα Δόμνα Πετσάνη, Γεωπόνος Φυτικής Παραγωγή.

Ειδικότερα, στο Υδροπονικό θερμοκήπιο υποδέχτηκε και μίλησε στην ομάδα του ΙΕΚ «ΔΗΜΗΤΡΑ» ο κ. Αργυράκης Βάιος, Γεωπόνος, μέλος της ομάδας παραγωγών και επιβλέπων της ολοκληρωμένης διαχείρισης της καλλιέργειας τομάτας. Σκοπός αυτής της συνάντησης ήταν οι σπουδαστές να μάθουν στην πράξη:

  • Πώς λειτουργεί ένα υδροπονικό σύστημα καλλιέργειας
  • Πώς γίνεται ο δυναμικός δροσισμός ενός θερμοκηπίου (σύστημα υγρού τοιχώματος και ανεμιστήρων υποπίεσης),
  • Τη χρήση μελισσών για φυσική επικονίαση
  • Την ολοκληρωμένη διαχείριση μιας καλλιέργειας
  • Τις πρακτικές γνώσεις λαχανοκομίας

Είχαν επίσης μια εποικοδομητική συζήτηση με τον υπεύθυνο της ξενάγησης για την ολοκληρωμένη διαχείριση των καλλιεργειών και τις τάσεις τις αγοράς, τόσο σε εθνικό, όσο και σε διεθνές επίπεδο.Από την άλλη, στο Ανθοκομικό θερμοκήπιο Τσαλούχου Νικόλαου ξενάγησε και μίλησε στην ομάδα ο Τσαλούχος Νικόλαος, Γεωπόνος ΓΠΑ-ιδιοκτήτης της εταιρείας. Σκοπός της συνάντησης ήταν:

  • Οι σπουδαστές να δουν δια ζώσης και να κατανοήσουν τον τρόπο λειτουργίας το θερμοκηπίου.
  • Τόσο ως προς το φέροντα εξοπλισμό όσο και από γεωπονικής και εμπορικής άποψης.

Οι σπουδαστές ήρθαν για πρώτη φορά σε επαφή με τους συγκεκριμένους τομείς της αγροτικής παραγωγής, αν και κατάγονται από αγροτικές οικογένειες. Με πολύ ενδιαφέρον παρατηρούσαν και περιεργάζονταν ό,τι έβλεπαν γύρω τους, έβγαζαν φωτογραφίες και εξέφραζαν ουσιώδεις ερωτήσεις στους υπεύθυνους και των δύο επιχειρήσεων που τους φιλοξένησαν.

{gallery}article-images/Agrotiki_Oikonomia/2015-5-28{/gallery}

Αφήστε μια απάντηση