Την Τετάρτη 06/05/2015 στα πλαίσια του μαθήματος «Ηλεκτρονική Επεξεργασία Εικόνας – Photoshop», οι σπουδαστές/στριες του Τμήματος Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής (Πολυμέσα / web design – developer / video games) επισκέφτηκαν το Art Studio “PAPANDREOU THEMIS”.

 

Η συνάντηση, η οποία συντονίστηκε και διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του εκπαιδευτή του μαθήματος, κ. Νίκου Μερεντίτη, Πληροφορικός, αποσκοπούσε στην παροχή μιας εξειδικευμένης και πρακτικής εκπαίδευσης των σπουδαστών στα θέματα του Photoshop και μάλιστα σε ένα πραγματικό περιβάλλον εργασίας.

Οι σπουδαστές πριν την εκπαιδευτική επίσκεψη :

  • Ένιωθαν διστακτικοί με τις λειτουργίες και τις δυνατότητες του εργαλείου Photoshop.
  • Απορούσαν σχετικά με το τι ακριβώς μπορεί να ζητηθεί σε έναν εργασιακό χώρο, ο οποίος ασχολείται με τη φωτογραφία Γάμου.
  • Αγωνιούσαν για το που θα χρειαστούν οι γνώσεις ενός τέτοιου εργαλείου και πώς μπορούν να το αξιοποιήσουν οι ίδιοι επαγγελματικά.

Μετά την εκπαιδευτική επίσκεψη όμως οι σπουδαστές/στριες:

  • Συνειδητοποίησαν πως η εκμάθηση του Photoshop, ανεξαρτήτου έκδοσης, μπορεί να ανοίξει δρόμους στην αγορά εργασίας.
  • Κατανόησαν πως οι δυνατότητες του εργαλείου είναι τεράστιες και χρειάζεται προσωπική εξάσκηση και μεγάλο χρονικό διάστημα τριβής μέχρι να καλυφθεί ένα σημαντικό κομμάτι των δυνατοτήτων
  • Γνώρισαν τις κατηγορίες των χρωμάτων και πώς αυτές διαχωρίζονται και κατηγοριοποιούνται, ώστε να παραχθεί το βέλτιστο αποτέλεσμα σε μια φωτογραφία.
  • Παρακολούθησαν τα σχετικά με το Row Format File και τον τρόπο επεξεργασία του.
  • Γνώρισαν τα add ons στη βασική έκδοση του Photoshop αλλά και τις δυνατότητες που προσφέρει ένα άλλο σύγχρονο εργαλείο που ονομάζεται LightRoom.
  • Έμαθαν για τις ατελείωτες δυνατότητες του μενού Liquify και για τις εικαστικές παρεμβάσεις του Patch Tool.

Το πιο σημαντικό όμως αυτής της συνάντησης είναι η δυνατότητα που δόθηκε στους σπουδαστές/στριες από τον κ. Θέμη Παπανδρέου και τους συνεργάτες του, ώστε οι ίδιοι, λαμβάνοντας οδηγίες, να μπορέσουν να επεξεργαστούν πραγματικές φωτογραφίες γάμων, να τις τροποποιήσουν και να τις βελτιώσουν, παρεμβαίνοντας στα πρωτότυπα και παραδίδοντας μια φωτογραφία εντελώς αλλαγμένη από την αρχική. Έτσι είχαν την ευκαιρία να νιώσουν τη χαρά του επαγγελματία, ο οποίος παράγει ένα άρτιο αποτέλεσμα.

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Παπανδρέου για τις οδηγίες του, τις συμβουλές του και την ενθάρρυνση των σπουδαστών/στριών του ΙΕΚ σχετικά με τα θέματα της επαγγελματικής τους πορείας.

{gallery}article-images/pliroforiki/2015-5-28-studio{/gallery}

 

Αφήστε μια απάντηση