Τα τμήματα «Τεχνολογίας ελέγχου τροφίμων & ποτών», «Τουριστικών Μονάδων», «Βοηθός φαρμακείου» και «Μαγειρικής τέχνης (Chef)»,

επισκέφτηκαν το οινοποιείο – αποσταγματοποιείο της «Οικογένειας Αποστολάκη» στο Κρόκιο Μαγνησίας, μαζί με τους εκπαιδευτές κ. Χρήστο Χρηστάκη, Τεχνολόγο Τροφίμων & Γεωπόνο και κ. Αναστάσιο Μπέσιο, Χημικό Μηχανικό. 

Η επίσκεψη ξεκίνησε με ξενάγηση στον αμπελώνα του «κτήματος Αποστολάκη» από τον κο. Δημήτρη Αποστολάκη, έναν εκ των δύο ιδιοκτητών της επιχείρησης, και ακολούθησαν οι χώροι του οινοποιείου όπου εκεί οι σπουδαστές ενημερώθηκαν για τις μεθόδους οινοποίησης, καθώς και για τα αντίστοιχα μηχανήματα, δεξαμενές και αποστακτήρες που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή του γνωστού τσίπουρου.

Η ξενάγηση ολοκληρώθηκε στο κελάρι παλαίωσης των κρασιών και του τσίπουρου, όπου μέσω συζήτησης αντιλήφθηκαν οι σπουδαστές τη σημασία των βαρελιών στην διαδικασία της παλαίωσης ώστε αυτό να αποκτήσουν την πολυπόθητη ισορροπία των γευστικών τους χαρακτηριστικών.

{gallery}article-images/estiasi/2018-04-15{/gallery}

Αφήστε μια απάντηση