Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο του ΙΕΚ ΔΗΜΗΤΡΑ με θέμα «Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση»

και εισηγήτρια την κα. Βούλγαρη Αικατερίνη,  Διδάκτορα του Παιδαγωγικού Τμήματος Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Το σεμινάριο παρακολούθησαν οι σπουδαστές Υγείας  και Παιδαγωγικών του ΙΕΚ ΔΗΜΗΤΡΑ, οι οποίοι έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον κατά τη διάρκεια της εισήγησης και συμμετείχαν ενεργά μέσω συζήτησης. H κα Βούλγαρη μέσω της εμπλουτισμένης εισήγησης, έδωσε έμφαση στον αυτισμό και στο σύνδρομο down και έδειξε βιντεάκι που συγκίνησε τους σπουδαστές. 

Τα τελευταία χρόνια η ειδική αγωγή απασχολεί όλο και περισσότερο τους παιδαγωγούς, τους επαγγελματίες στο χώρο της υγείας και της εκπαίδευσης, αλλά και τους γονείς. Οι σπουδαστές μας είχαν την ευκαιρία να συγκρατήσουν πολλές συμβουλές και χρήσιμες πληροφορίες για την ειδική αγωγή και την εκπαίδευση. Το βασικό συμπέρασμα ήταν ότι είναι απαραίτητο να δημιουργηθούν ομάδες συμβουλευτικής και παρέμβασης σε μονάδες εκπαίδευσης και υγείας για την υποστήριξη των παιδιών με ειδικές ανάγκες.

Στο τέλος της εισήγησης ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος και απαντήσεις σε πολλές απορίες των σπουδαστών μας, οι οποίοι έλαβαν βεβαίωση παρακολούθησης. 

Ευχαριστούμε θερμά την κα Βούλγαρη για την εμπεριστατωμένη εισήγησή της!

{gallery}article-images/ygeia/2019-06-11{/gallery}

Αφήστε μια απάντηση