Μεγάλη η συμμετοχή των χρηστών του διαδικτύου στην ημερίδα με θέμα « Ασφάλεια στο διαδίκτυο», η οποία πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του ΙΕΚ ΔΗΜΗΤΡΑ στο Βόλο. Το κοινό προβληματίστηκε

και ενημερώθηκε για θέματα ασφάλειας και τεχνολογίας. Ο εκπαιδευτής της ειδικότητας «Τεχνικός Δικτύων και Τηλεπικοινωνιών» κ. Μπατιστάκης Δ. και οι σπουδαστές του τομέα Πληροφορικής παρουσίασαν το υλικό τους σχετικά με την ασφαλή πλοήγηση και χρήση του σύγχρονου διαδικτύου.

Ειδικότερα οι άξονες της συζήτησης ήταν το ψηφιακό αποτύπωμα και τα νομικά δικαιώματα των χρηστών, η σωστή χρήση κωδικών πρόσβασης, η προστασία των προσωπικών δεδομένων και τα προγράμματα γονικού ελέγχου. Παρουσιάστηκαν τρόποι ασφάλισης πολλαπλών επιπέδων ενός λογαριασμού facebook και προστασίας μέσω του προγράμματος γονικού ελέγχου Κ9 σε υπολογιστές και κινητά ή ταμπλέτες. Τέλος, έγινε επίδειξη ενός πραγματικού ιού παρακολούθησης σε κινητό τηλέφωνο με λειτουργικό σύστημα Android απομακρυσμένα.

Καθόλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, το κοινό έκανε ποικίλες ερωτήσεις, δείχνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα θέματα προστασίας. Ιδιαίτερα, ο διευθυντής του ΙΕΚ κ. Ζάρκος Βασίλης, εκδήλωσε ενδιαφέρον για τα προγράμματα γονικού ελέγχου και τον τρόπο λειτουργίας τους. Επίσης, ο κ. Μαρέδης Δημήτρης, γνωστός δημοσιογράφος, σωστά επισήμανε ότι θα πρέπει να υπάρχει και αξιόπιστη πληροφορία, αντί για ψευδής και αναπαραγόμενη στα κοινωνικά δίκτυα.

Το μήνυμα της εκδήλωσης ήταν ότι το διαδίκτυο πρέπει να έχει την ποιότητα και την προστασία, που εμείς οι ίδιοι θα του προσδώσουμε. Οι χρήστες θα πρέπει να είναι προσεκτικοί αλλά όχι υπερβολικοί, έχοντας μία ρεαλιστική συμπεριφορά στον κατά τα άλλα εικονικό κόσμο, που είναι μια προέκταση του πραγματικού.

{gallery}article-images/pliroforiki/2017-03-01{/gallery}

Αφήστε μια απάντηση