Αλήθεια τι είναι η ευτυχία; Μετριέται, υπολογίζεται, σχεδιάζεται, επιτυγχάνεται ή είναι μια έννοια θεωρητική και αφηρημένη;

Παρά το γεγονός ότι ο καθένας από εμάς ορίζει διαφορετικά την έννοια “ευτυχία”, το κοινό σημείο

όλων είναι ότι την αναζητούν.

Βιβλία ολόκληρα έχουν γραφτεί για το πώς μπορείς να βρεις την ευτυχία, σεμινάρια, ημερίδες, ψυχαναλύσεις, ατελείωτες συζητήσεις με ειδικούς αλλά και φίλους, για να καταλήγουμε σε συμπεράσματα του τύπου “η ευτυχία είναι στιγμές” ή “ευτυχισμένοι είναι αυτοί που ζητούν τα λίγα”.

Η σχέση μας με τους άλλους ανθρώπους παίζει ίσως τον πιο σημαντικό ρόλο στο να είναι κάποιος ευτυχισμένος. Οι σύγχρονες κοινωνίες, ωστόσο, είναι διαμορφωμένες τελείως αντίθετα, κι ενώ είμαστε περικυκλωμένοι από τόσους πολλούς ανθρώπους, δεν αισθανόμαστε πραγματικά συνδεδεμένοι με σχεδόν κανένας από αυτούς.

Όλα τα παραπάνω μπορούν να ανατραπούν εάν όλοι συνδεθούμε με έναν τουλάχιστον άνθρωπο. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Ευτυχίας, πρέπει να κοινωνικοποιηθούμε, να δημιουργήσουμε μία καινούργια ευτυχισμένη σχέση. Γιατί, τελικά η ευτυχία είναι απόφαση κι εμείς θέλουμε να βλέπουμε την ευτυχισμένη πλευρά της ζωής.

Σήμερα γιορτάζεται παγκοσμίως η Ημέρα Ευτυχίας, η οποία θεσπίστηκε από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών στις 28 Ιουνίου του 2012, με την ημερομηνία της να ορίζεται για τις 20 Μαρτίου κάθε χρόνου.

Αφήστε μια απάντηση