Οι σπουδαστές της Τουριστικής Ακαδημίας του ΙΕΚ ΔΗΜΗΤΡΑ είχαν την χαρά να ζήσουν την πολύτιμη εμπειρία συνεργασίας με καταξιωμένους επαγγελματίες. Ορμητήριο τα υπερσύγχρονα εργαστήρια του ΙΕΚ Δήμητρα για τις προετοιμασίες, με τον Executive chef της σχολής, Γρηγόρη Χέλμη, τον chef Νίκωνα Αντωναράκο και τον φημισμένο Chef του Ελαιολάδου Βασίλη Λεωνίδου.

Στο Με Ζεν, ο γαστρονομικός θίασος έδωσε τρεις παραστάσεις, στην εκδήλωση «Tsipouradical – A taste from the future» με μια τσιπουροκατάνυξη υψηλής γαστρονομίας. Το ντεκόρ, τα φώτα, η μουσική και τα κοκτέιλ του Groove με παλαιωμένα τσίπουρα, δημιουργούσαν την αίσθηση μιας βραδιάς από το μέλλον! Όλα τα εδέσματα σερβιρίστηκαν σε πιάτα που φτιάχτηκαν για αυτό το σκοπό από το Art Ceramics Studio του Στέργιου Γουδίνη. To φεστιβάλ συνεχίστηκε φτάνοντας στο αποκορύφωμά του με δράσεις στην Φάρμα Καραΐσκου.

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης ο Γιάννης Καρβέλας, ειδικός του ελαιόλαδου, μας μύησε  στα μυστικά του, τις ποικιλίες, τις ποιότητες και τις διαφορές τους. Οι σπουδαστές μας, είχαν ευκαιρία να συμμετέχουν σε μάθημα-γευσιγνωσίας μαζί του!

Ο Executive Olive oil chef Βασίλης Λεωνίδου, βραβευμένος ως ο Top olive oil chef για το 2017 από τον παγκόσμιο οδηγό ελαιόλαδου FLOS OLEI, παρουσίασε ένα degustation menu με βάση το ελαιόλαδο και επιρροές από την Κρήτη. Τα εξαιρετικά κρασιά Πατιστή, συνόδευσαν το κάθε πιάτο υπό την εποπτεία του εκπαιδευτή μας, Ανδρέα Διακοδημήτρη.

Το κλείσιμο του φεστιβάλ έγινε στο Αίθριο στον Πολυχώρο Τσαλαπάτα με την συνάντηση όλων των εμπλεκομένων και την συνοδεία παγωμένης τοπικής μπύρας και βολιώτικων Bao Buns του Θεσσαλονικιού ThessBao.

Ήταν ένα υπέροχο γαστρονομικό ταξίδι…Ανυπομονούμε για τα επόμενα!!!