Στις 09/01/2024  πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη στο φαρμακείο του κ. Μπιρλιράκη Βασιλείου. Πρόκειται για ένα φαρμακείο πλήρως εξοπλισμένο, το οποίο διαθέτει και εργαστήριο παραγωγής φαρμακευτικών σκευασμάτων.

Το φαρμακείο διαθέτει έναν χώρο αποκλειστικά σχεδιασμένο για την εξυπηρέτηση του ασθενή με σκοπό να υπάρχει η απαιτούμενη άνεση και ιδιωτικότητα, ώστε να μιλήσει με τον φαρμακοποιό για τα θέματα υγείας του, καθώς επίσης και να πραγματοποιηθεί η εξέταση της πίεσης και του σακχάρου του ή να γίνει κάποιος εμβολιασμός.

Το εργαστήριο, όπου φτιάχνονται τα διάφορα σκευάσματα, είναι απόλυτα αποστειρωμένο ενώ η είσοδος δεν επιτρέπεται σε κανέναν πέραν του εξειδικευμένου προσωπικού.

Στον χώρο του φαρμακείου υπάρχουν επίσης δύο ψυγεία, εκ των οποίων το ένα διατίθεται για τα ευαίσθητα φάρμακα στα οποία η διατήρηση συγκεκριμένης θερμοκρασίας είναι άκρως σημαντική, όπως είναι τα εμβόλια και η ινσουλίνη ενώ το άλλο για όλα τα υπόλοιπα φάρμακα.

Τέλος, για τη διενέργεια των rapid tests υπάρχει και ένας ξεχωριστά διαμορφωμένος χώρος με διαφορετική είσοδο.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής μας ο κ. Μπιρλιράκης ήταν επεξηγηματικός σε κάθε απορία των σπουδαστών, κάνοντας την μια όμορφη ενημερωτική εμπειρία.