Εκπαιδευτική Επίσκεψη στο Ίρις ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ Βόλου

Με γνώμονα αξίες όπως η συμπερίληψη, η αποδοχή και η ενσυναίσθηση, οι σπουδάστριες των τμημάτων της Εργοθεραπείας και των Βοηθών Βρεφονηπιοκόμων, πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στον χώρο του Ίρις ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ Βόλου, συνοδευόμενες από την εκπαιδεύτρια Αθανασίου Δέσποινα.

Το γεγονός ότι το Ίρις ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ αποτελείται από καινοτομία στον χώρο της ειδικής αγωγής, ενθάρρυνε την πεποίθηση μας ότι οι εκπαιδευόμενές μας θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το πρωτόκολλο λειτουργίας του ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ, να συνομιλήσουν με το έμπειρο προσωπικό που το στελεχώνει και να έρθουν σε βιωματική επαφή με ένα εν δυνάμει εργασιακό περιβάλλον.

Κατά τη διάρκεια του 1ου μέρους της επίσκεψής μας, οι υπεύθυνοι και το προσωπικό του Ίρις ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ μας ξενάγησαν στις εγκαταστάσεις τους, μας ενημέρωσαν σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του και μας παρέθεσαν όλα όσα είναι σημαντικό να γνωρίζει κανείς πριν έρθει σε επαφή με τον χώρο της ειδικής αγωγής. Έτσι, συζητήσαμε, λύσαμε απορίες, μοιραστήκαμε σκέψεις και διευρύναμε τις γνώσεις μας.

Στο 2ο μέρος της επίσκεψής μας, τον πρώτο λόγω είχαν τα παιδιά που δραστηριοποιούνται στο Ίρις ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ. Αυτή τη φορά η θεωρία έδωσε τη σκυτάλη στη βιωματική μάθηση και μέσα από παιχνίδια γνωριμίας, ζωγραφική, μουσικοκινητικές δραστηριότητες, χορό και χαμόγελα, μάθαμε ότι όσο διαφορετικοί κι αν είμαστε, όλοι μας έχουμε ανάγκη το παιχνίδι. Βέβαια, η έμπειρη ματιά των καταρτισμένων θεραπευτών ήταν και πάλι κοντά μας για να μας επισημάνει τα σημεία που ως νέοι θεραπευτές οι εκπαιδευόμενοί μας οφείλουν να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή.

Για αυτή την ξεχωριστή μας δράση θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλο το προσωπικό του Ίρις ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ και κυρίως τους υπευθύνους κ. Μπατζώνη Αριστοτέλη και κα. Καϊσαρλή Νικολέτα.