Εκπαιδευτική επίσκεψη στο φαρμακείο του κ. Μπιρλιράκη Βασιλείου

Το τμήμα Βοηθός Φαρμακείου της Σ.Α.Ε.Κ «ΔΗΜΗΤΡΑ» πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στο φαρμακείο του κ. Μπιρλιράκη Βασιλείου. Πρόκειται για ένα φαρμακείο πλήρως εξοπλισμένο, το οποίο διαθέτει και εργαστήριο παραγωγής φαρμακευτικών σκευασμάτων.

Το φαρμακείο διαθέτει έναν χώρο αποκλειστικά σχεδιασμένο για την εξυπηρέτηση του ασθενή με σκοπό να υπάρχει η απαιτούμενη άνεση και ιδιωτικότητα, ώστε να μιλήσει με τον φαρμακοποιό για τα θέματα υγείας του, καθώς επίσης και να πραγματοποιηθεί η εξέταση της πίεσης και του σακχάρου του ή να γίνει κάποιος εμβολιασμός.

Το εργαστήριο, όπου φτιάχνονται τα διάφορα σκευάσματα, είναι απόλυτα αποστειρωμένο ενώ η είσοδος δεν επιτρέπεται σε κανέναν πέραν του εξειδικευμένου προσωπικού.

Οι εκπαιδευόμενοι είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά την καθημερινή λειτουργία ενός φαρμακείου και έδειξαν αξιοσημείωτο ενδιαφέρον θέτοντας ερωτήματα στον φαρμακοποιό κ Μπιρλιράκη, ο οποίος ήταν ιδιαίτερα επεξηγηματικός σε κάθε απορία των σπουδαστών.

Μια τέτοια εκπαιδευτική επίσκεψη ενισχύει τη σύνδεση των σπουδαστών με το επαγγελματικό τους πεδίο και τους προσφέρει πολύτιμες εμπειρίες που δεν μπορούν να αποκτηθούν μόνο μέσω της θεωρητικής διδασκαλίας.

Η Σ.Α.Ε.Κ «ΔΗΜΗΤΡΑ» ευχαριστεί θερμά τον κ. Μπιρλιράκη Βασίλειο για την θερμή υποδοχή των εκπαιδευόμενων και την όμορφη ενημερωτική εμπειρία που τους πρόσφερε.