Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Physio Health Club

 

Στο πλαίσιο των καθιερωμένων εκπαιδευτικών επισκέψεων του εξαμήνου, οι σπουδάστριες και σπουδαστές του τμήματος «Βοηθός Φυσικοθεραπείας» της Σ.Α.Ε.Κ «ΔΗΜΗΤΡΑ» επισκέφτηκαν ένα υπερσύγχρονο φυσικοθεραπευτήριο της πόλης του Βόλου, το Physio Health Club.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν να βρεθούν οι εκπαιδευόμενοι στον επαγγελματικό χώρο ενός  φυσικοθεραπευτηρίου, ερχόμενοι σε επαφή με τον τρόπο λειτουργίας του και τα φυσικά μέσα φυσικοθεραπείας που διαθέτει, τα οποία χρησιμοποιούνται κατά τη θεραπευτική διαδικασία και μπορούν να έχουν εφαρμογές σε πολλές παθήσεις, όπως σε οξείες και χρόνιες φλεγμονές, σε αποκατάσταση μυϊκών τραυματισμών, καθώς και σε χρόνια μυοσκελετικά προβλήματα.

Αρχικά, έγινε περιήγηση στον χώρο του φυσικοθεραπευτηρίου και στη συνέχεια ακολούθησε παρουσίαση του τρόπου λειτουργίας και πρακτική εφαρμογή μιας σειράς θεραπειών και φυσικών μέσων φυσικοθεραπείας, όπως της ηλεκτροθεραπείας, του υπερήχου, του Tecar, της μαγνητοθεραπείας, του Leizer (σημειακό και σάρωσης), της θερμοθεραπείας, του κρουστικού  υπερήχου, του παραφινόλουτρου και της κρυοθεραπείας. Έπειτα, ακολούθησε συζήτηση, όπου οι σπουδάστριες και σπουδαστές της Σ.Α.Ε.Κ «ΔΗΜΗΤΡΑ» είχαν τη δυνατότητα να θέσουν ερωτήματα σχετικά με το πρωτόκολλο λειτουργίας ενός φυσικοθεραπευτηρίου.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον φυσικοθεραπευτή κο Λαυρέντη Βαλασσά για τη φιλοξενία στον χώρο του φυσικοθεραπευτηρίου καθώς και τον εκπαιδευτή μας και φυσικοθεραπευτή κο Κωτσόνη Νίκο για τη συνεργασία.