Με ενδιαφέρον παρακολούθησαν οι σπουδαστές του τμήματος «Στέλεχος Τουριστικών Μονάδων» του ΙΕΚ ΔΗΜΗΤΡΑ την ημερίδα

για το Ψηφιακό Μάρκετινγκ «Thessaly Loading Digital Marketing για τουριστικές επιχειρήσεις» που πραγματοποιήθηκε στην πόλη του Βόλου.

Στα πλαίσια προώθησης και προβολής του Τουρισμού, βασικού πυλώνα της ανάπτυξης της Ελλάδας, η συγκεκριμένη εκπαιδευτική ημερίδα στόχευε στην παρουσίαση ολοκληρωμένου Σχεδίου Μάρκετινγκ και Αναπτυξιακών Δράσεων μεγάλων επιχειρήσεων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, προκειμένου να ενισχυθεί ο τουρισμός της.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Αγοραστός η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Καλτσογιάννης, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Γιώργος Ζαφείρης καθώς και πολλοί επαγγελματίες του τουριστικού κόσμου. Όλοι αναγνώρισαν ότι τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της περιοχής, όπως η πλούσια πολιτισμική κληρονομιά, η φυσική ομορφιά και η γεωγραφική ποικιλομορφία προσελκύουν τα τελευταία χρόνια σημαντικές επενδύσεις στον κλάδο του τουρισμού, ενισχύοντας την εικόνα της Ελλάδας αφενός ως τουριστικού προορισμού παγκόσμιου βεληνεκούς, και αφετέρου ως τουριστική αγορά με εξαιρετικές επενδυτικές ευκαιρίες.

Πλεονεκτήματα που μπορούν να ενισχυθούν μέσω του ψηφιακού μάρκετινγκ με στοχευμένη διαφήμιση, συνεχή αλληλεπίδραση με τους πελάτες και αξιολόγηση των αποτελεσμάτων με σκοπό την προσαρμογή στις ανάγκες τους και στην βελτίωση της ποιότητας των προϊόντων και υπηρεσιών του τουρισμού.

Αντιλήφθηκαν επομένως οι σπουδαστές ότι είναι απαραίτητες η διαδικτυακή παρουσία και η δημιουργία μιας βάσης internet μάρκετινγκ για να οδηγηθούν σε ανάπτυξη και επιτυχία οι τουριστικές επιχειρήσεις.

{gallery}article-images/tourismos/2017-11-25{/gallery}

Αφήστε μια απάντηση